Afbeelding
Janus Visser/BDU

GJS zorgt zelf voor kunstgrasveld

29 juli 2012 om 00:00 Nieuws

DALEM - Voetbalvereniging GJS is begonnen met de aanleg van een nieuw hoofdveld met kunstgras. De club investeert hiermee in totaal een bedrag van 300.000 euro in het sportcomplex te Dalem. Het is de vereniging zelf die met haar leden deze financiële verplichting is aangegaan. Met haar leden zorgt GJS voor de aflossing en draagt zij de rentelast. De gemeente Gorinchem en stichting Waarborgfonds Sport staan ieder voor vijftig procent garant.

In een informatiebrief aan de gemeenteraad geeft het college van B en W aan er volop vertrouwen in te hebben dat de club aan haar verplichtingen kan voldoen, omdat de vereniging financieel gezond is. Het college werkt bovendien graag mee aan deze garantstelling omdat GJS hiermee grote zelfredzaamheid toont. De club is daarom een voorbeeld voor andere verenigingen in Gorinchem.

Eigenlijk moet de gemeenteraad een besluit nemen over de garantstelling, maar tot dusver heeft geen enkele politieke fractie bezwaar of bedenkingen aangetekend tegen dit voorstel van B en W.

advertentie
advertentie