Beatrixziekenhuis kwaliteitsziekenhuis voor dikke darmkanker

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Beatrixziekenhuis heeft van zorgverzekeraar Achmea het predicaat kwaliteitsziekenhuis gekregen voor de behandeling van dikke darmkanker. Het Beatrix krijgt het predicaat, omdat het deze zorg met hoge kwaliteit levert. Achmea heeft alle ziekenhuizen met elkaar vergeleken op basis van de kwaliteitseisen van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De NFK heeft criteria opgesteld voor goede zorg aan patiënten met darmkanker. Het Beatrixziekenhuis voldoet aan de gestelde eisen.

Voor patiënten met dikke darmkanker werken verschillende specialisten nauw samen. Het team bestaat uit een MDL-arts, internist-oncoloog, chirurg-oncoloog, radioloog, patholoog, radiotherapeut en een gespecialiseerd verpleegkundige. ,,Mensen die mogelijk darmkanker hebben, krijgen zo snel duidelijkheid", zegt Frank Logeman, maag-darmchirurg-oncoloog in het Beatrixziekenhuis. ,,In een betrekkelijk korte periode worden alle benodigde onderzoeken uitgevoerd, wordt een plan van aanpak opgesteld en begint de behandeling. Het hele traject is erop gericht om patiënten snel de juiste zorg te bieden voor, tijdens en na de behandeling."

Behandeling en zorg

De NFK-kwaliteitseisen hebben betrekking op hoe ziekenhuizen de behandeling en zorg voor patiënten met darmkanker hebben georganiseerd. Op basis van de resultaten kunnen patiënten voor een ziekenhuis kiezen op basis van kwaliteit. De keuze voor het Beatrixziekenhuis als kwaliteitsziekenhuis is gemaakt door te kijken naar zorginhoud, toegankelijkheid en patiëntgerichtheid. Het gaat om zaken als de snelheid waarmee iemand in een acute situatie geholpen wordt, het wegblijven van complicaties na een behandeling, de ervaringen van de patiënt, de wachttijden en het naleven van richtlijnen en protocollen.

Trots

Mirjam Lormans, directeur van het Beatrixziekenhuis, reageert: ,,We zijn blij met deze uitverkiezing van Achmea. We zijn continu bezig om de zorg naar een hoger niveau te tillen. Dat heeft zich vertaald in het predicaat kwaliteitsziekenhuis voor dikke darmkanker. Daar zijn we trots op."

advertentie
advertentie