Verkeershinder verwacht tijdens werkzaamheden A27

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De A27 en de Merwedebrug gaan in augustus flink op de schop. Rijkswaterstaat heeft voor grote delen van de drukke noord/zuid verbinding onderhoudswerkzaamheden gepland. Vooral in zuidelijke richting zal met ernstige verkeershinder, extra kilometers en langere reistijd rekening gehouden moeten worden. Vanavond om 22.00 uur gaat de A27 tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder voor zes dagen 'op slot'. De overige werkzaamheden zullen gespreid over de maand voornamelijk in de weekenden plaatsvinden om de verkeershinder tot een minimum te beperken.

Door Gerard Droog

Bijna traditiegetrouw gebruikt Rijkswaterstaat de vakantieperiode om groot onderhoud aan het wegennet te verrichten. In de maand augustus zal dat gaan zorgen voor veel overlast op de A27. Verkeer tussen Lunetten en Everdingen kan van maandag 30 juli tot en met woensdag 8 augustus maar van een beperkt aantal rijbanen gebruik maken. Vanavond om 22.00 uur tot maandag 6 augustus 5.00 uur gaat de gehele A27 tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder zelfs helemaal dicht wegens onderhoud en asfaltering werkzaamheden.

De ruim 50-jarige Merwedebrug wordt in zuidelijke richting in een nieuw jasje gestoken en krijgt een compleet nieuw wegdek aangemeten. Verkeer richting Breda wordt aangeraden gebruik te maken van de A15 richting Rotterdam en de A16 richting Breda. De hulpdiensten zullen in deze periode gebruik kunnen maken van het naast de A27 gelegen fietspad. Er zullen door Rijkswaterstaat pendelbusjes worden ingezet tussen Gorinchem en De Tol in Werkendam voor de aansluiting met de Interliner richting Breda en Oosterhout. Tevens vinden er tussen Herwijnen en Brakel en bij de veerdienst Biesbosch extra afvaarten plaats gedurende de afsluiting van de Merwedebrug.

In dezelfde periode wordt de A27 tussen Noordeloos en knooppunt Gorinchem tijdens het weekend van vrijdag 3 augustus van 22.30 uur tot zaterdag 4 augustus 7.30 uur en zaterdag 4 augustus van 23.00 uur tot zondag 5 augustus 8.00 uur eveneens afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Verkeer richting Gorinchem kan dan omrijden via de N214.

In noordelijke richting gaat de A27 van knooppunt Hooipolder tot knooppunt Gorinchem drie weekenden dicht in de weekenden van 17 tot 20 augustus, 24 tot 27 augustus en 31 augustus tot 3 september van 21.00 tot 6.00 uur. Omleidingsroutes worden door Rijkswaterstaat gedurende deze periodes aangegeven.

Ron Boven, omgevingsmanager van Rijkswaterstaat, voorziet geen al te grote problemen gedurende de afsluitingen van de A27. ,,Leuk is het natuurlijk niet om een stuk om te rijden. Wij kiezen voor de vakantieperiode omdat dan het verkeersaanbod het laagst is. Door de omleidingen via de A2 en A59 en de A15 en A16 zal op deze wegen het aantal verkeersbewegingen gaan toenemen. Echt grote problemen verwacht ik daar echter niet. Mocht dat onverhoopt toch het geval zijn, dan zullen wij de weggebruikers via matrixborden een alternatieve route aangeven.''

advertentie
advertentie