Expositie Martelaren verlengd

7 augustus 2012 om 00:00 Cultuur

GORINCHEM - De tentoonstelling over de Martelaren van Gorcum in het Gorcums Museum is een groot succes. Vanuit het hele land, maar ook België komen bezoekers deze interessante tentoonstellingen bezichtigen. Het Gorcums Museum is dan ook verheugd te kunnen mededelen dat de expositie wordt verlengd tot en met 16 september. Morgen, woensdag 8 augustus wordt er speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar vanaf 13.30 uur een creatieve middag gehouden.

De afgelopen maanden is gebleken dat in Nederland nog steeds een brede belangstelling is voor heiligenverering. Het succes van de tentoonstelling lijkt dat te bevestigen. Binnenkort wordt de 3000e bezoeker verwacht. Deze kan een warm welkom tegemoet zien.

Wie deze zomer meer wil leren over de geschiedenis van Gorinchem en specifiek over de Martelaren van Gorcum kan terecht in het museum en daar oog in oog staan met deze heiligen. De expositie ‘Oog in oog met de Martelaren van Gorcum’ is dus verlengd tot en met 16 september.

Kindermiddag

GORINCHEM - Speciaal voor kinderen (8 tot en met 12 jaar) organiseert het museum een creatieve middag waarin de Martelaren centraal staan. Na een bezoek aan de tentoonstelling, met korte uitleg, wordt er gewerkt aan een drieluik met de Martelaren als thema. Iedereen mag dat op zijn of haar manier invullen.

Deze creatieve middag vindt morgen plaats, op woensdag 8 augustus, aanvang 13.30 uur. Kosten voor deelname bedragen slechts twee euro. Van te voren aanmelden bij Jannie Versluis, j.versluis@gorinchem.nl.

uGorcums Museum, Grote Markt 17, 4201 EB Gorinchem, tel. 0183-632821. Open: dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur, zondag 11-17 uur.

Info: www.gorcumsmuseum.nl

advertentie
advertentie