Mantelzorgcursus 'De Zorg de Baas'

30 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar ook een aanzienlijke wissel trekken op het privé-leven van mantelzorgers. De kans om overbelast te raken is dan ook groot. De cursus 'De Zorg de Baas' is bedoeld als ondersteuning voor mantelzorgers. De mantelzorgcursus 'De Zorg de Baas' start maandag 24 september. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit Gorinchem. Doel is mantelzorgers te informeren en handreikingen te bieden over hoe de balans aan te brengen tussen werk, privé-leven en zorgtaken.

Tijdens de mantelzorgcursus komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: omgaan met stress, grenzen bepalen, combineren van zorgtaken, privé-leven en relaties. Tijdens de bijeenkomsten is er voor de deelnemers ook ruimte om ervaringen met elkaar te delen.

De cursus wordt georganiseerd door MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden in samenwerking met de gemeente Gorinchem. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op de maandagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur en vinden plaats in het kantoor van MEE AV, Edisonweg 30 in Gorinchem.

Voor de cursus dient men zich van te voren aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 12 september bij het Servicebureau van MEE AV, tel 0183-69 16 00 of per e-mail, servicebureau@meeav.nl. Deelnamekosten zijn € 10,--.

advertentie
advertentie