Literatuurcursus

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In een reeks van zeven lezersavonden leidt neerlandicus Kees Voorbij groepen van maximaal twintig doorgewinterde lezers de winter door. De avonden zijn bedoeld voor ervaren en enthousiaste lezers die naar literaire verdieping zoeken en bereid zijn daarbij zelf ook aan het woord te komen. Deze colleges zijn een initiatief van Bibliotheeknetwerk, Antiquariaat Gorcum en Stichting DordtLiterair. De colleges worden gegeven op zeven woensdagavonden van 20.00 uur tot 22.00 uur in de bibliotheek van Gorinchem, Groenmarkt 1. De eerste avond, woensdag 1 oktober, is een introductieles en is gratis toegankelijk. Wie na deze introductie besluit deel te nemen wordt kan de deelnemerskosten, 75 euro, contant betalen.

Kees Voorbij studeerde aan de VU van Amsterdam Moderne Letterkunde. Hij is docent Nederlands. Regelmatig interviewt hij bekende auteurs. Hij begeleidt ook het opzetten van leesgroepen en geeft voor uiteenlopende doelgroepen lezingen. In de regio Dordrecht maakt hij zich sterk voor literaire activiteiten. Daarnaast zit hij in de organisatie van de landelijke Academica Literatuurprijs.

Voor deelname aan deze cursus of de introductieavond kunnen geïnteresseerden zich inschrijven aan de balie van de bibliotheek of een mail sturen aan klantenservicegorinchem@bibliotheeknetwerkzhzo.nl. Deelname is afhankelijk van de volgorde van inschrijving. De maximum groepsgrootte is twintig mensen. Voor informatie over de literatuurcursus: Antiquariaat Gorcum 06 54283785 of Bibliotheek Gorinchem 0183 631037. Meer informatie over deze cursus is te vinden op www.bibliotheeknetwerkzhzo.nl.

advertentie
advertentie