Een negen voor The Art of Hair

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Kapsalon 'The Art of Hair' in de Kwekelstraat 40 is relatief nieuw in de Gorcumse binnenstad. Vanaf dag één kende deze zaak een vliegende start. En dat de grote klantenkring het werk van eigenaresse Patricia Beilsma waardeert, is een feit. In augustus kreeg 'The Art of Hair' de meeste stemmen voor 'De leukste kapsalon van Gorinchem'. Met een gemiddelde van een negen gaat Patricia nu door naar de Provincieronde.

Door Conny Treffers

'Hóe leuk is het, als je pas een jaar open bent en de mensen gunnen je deze titel!' Patricia is blij met de hoge score. Met een jarenlange achtergrond in het kappersvak is ze een doorgewinterde haarstylist. Haar salon voor dames en heren heeft ze ingericht in een sfeer die precies bij haar past. Laten we het rustiek chique noemen. Meteen bij binnenkomst voel je je aangenaam ingesloten als in een luxe hotellobby. Prachtig diep zwart, gecombineerd met enkele felroze accenten. Als je even moet wachten is dat bepaald geen straf. Je neemt plaats in één van de twee koninklijke barokke fluwelen fauteuils; bladert een tijdschrift door, nipt aan een kopje thee of koffie en geniet van de rustige lounge muziek op de achtergrond.

Zit je eenmaal op een handgemaakte design kappersstoel en neemt Patricia je hoofd onder haar handen, dan weet je het zeker: hier zul je vaker komen. Want dit voelt als een bezoek aan een Spa. Een heerlijk rustmoment voor jezelf. Gedurende de uren vóór je kappersbezoek had je wellicht nog wat stress, maar die verdwijnt in deze relaxte ambiance volledig. Helemaal als je kiest voor de 'Fusio-Dose' treatment. Als het ware een hoofdsauna, met een ontspannende wasmassage vooraf, waarmee je het Hammam gevoel ondergaat. Deze behandeling van kappersmerk Kérastase wordt volledig op maat gemaakt naar de behoeftes van het haar. Of je nu gekleurd, beschadigd, droog, zwak, dik, fijn of dun haar hebt.

Aan de hand van de professionele haardiagnose die Patricia maakt, wordt een concentré met de passende booster gemengd om een gepersonaliseerde behandeling te bieden. Patricia: 'Je kunt hiermee twee problemen tegelijk aanpakken. Bijvoorbeeld droog én slap haar. Het concentraat en de boost vormen de ultieme voeding voor het haar. Het kost slechts vijftien Euro en je voelt direct resultaat.'

Behalve Kérastase, voert 'The Art of Hair' de productlijnen van Redken en Majirel. Voor het beste resultaat, gebruikt men deze verzorging ook thuis en daarom is de kapsalon ook verkooppunt van deze merken.

Opvallend zijn de openingstijden van de salon. Op donderdagavond en zaterdag is deze gesloten. Bewust, zegt Patricia, want: 'Juist op een vrije dag heb je wel wat anders te doen dan naar de kapper te gaan. En op koopavond ga je wellicht liever winkelen en parkeren kan dan nogal eens lastig zijn.' Op maandag- en woensdagavond kun je hier juist wel terecht. Dan alleen op afspraak. Voor de openingstijden en meer info: www.theartofhair.nl. Telefoon 0183 - 820 220.

advertentie
advertentie