25e Botenbeurs goed bezocht (met film)

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De organisatie van de jaarlijkse Botenbeurs kan terugkijken op een geslaagd evenement. De Lingehaven lag vol met boten die te koop werden aangeboden en het publiek kwam er in groten getale op af. Nieuw dit jaar was de camperbeurs op het terrein Buiten de Waterpoort. Veel campers ondergingen een uitgebreide inspectie door vele geïnteresseerde kijkers en wellicht een enkele koper.

Tijdens de Botenbeurs was er ook een schip dat niet te koop was, maar waar het publiek toch graag een kijkje kwam nemen.De replica van het Russische fregat uit de 18e eeuw: de Shtandart. Vrijdag al werden diverse basisschoolkinderen door niemand minder dan Hendrick Hamel rondgeleid over deze bijzondere driemaster, het vlaggenschip van tsaar Peter de Grote. 's Avonds diende het schip als bijzonder decor voor de sponsorbijeenkomst voor het Lingehavenconcert 2013 en zaterdag werd het karakteristieke zeilschip opengesteld voor het publiek.

De Botenbeurs werd dit jaar voor de 25e keer gehouden. De Lingehaven bestaat volgend jaar 25 jaar. Reden te meer om dan extra uit te pakken. Daarom werd de beurs vrijdagavond opgesierd met een klein concert aan de haven. Een concert waaraan onder andere Daniel Roos zijn medewerking verleende. In het jubileumjaar zal er een groots Lingehavenconcert plaatsvinden waarbij zelfs tv-opnamen zullen worden gemaakt door omroep MAX.

Fotograaf Dries de Swart maakte een impressie van de vele activiteiten op de Botenbeurs. Ook maakte hij een filmpje tijdens het bezoek van een van de schoolklassen aan de Shtandart. Zie ook het artikel 'Nog meer Botenbeurs' voor een filmpje van Jaap Brunner en foto's van Ton Heintz.

advertentie
advertentie