Unitas (za) - De Alblas 2-2

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- Twee ploegen die vol voor de winst gingen. Dat waren zaterdagmiddag de ingrediënten van een lekkere pot voetbal. De eerste fase was voor de Souburgh-bewoners die Chris van Es een dot van een kans zagen missen. Daarna trokken de roodbroeken van coach Richard van Gils het spel naar zich toe en zagen met 10 minuten op de klok Corné van Horik een fraaie solo doeltreffend afronden (1-0). Martin Boom had vijf minuten later de 2-0 op de pantoffel, maar stuitte op doelman Rene de Ruiter. Terwijl de eerste toeschouwers zich verzoenend met de 1-0 ruststand al richting kantine begaven, was het Nick Lakerveld die op slag van rust een vrije bal fraai achter doelman Joost Verberk krulde (1-1). Na de hervatting wederom twee ploegen die voor de winst gingen. Met een uur op de klok kwamen de Molenvlieters opnieuw op voorsprong. De assist kwam van de voet van Corné van Horik en de afmaker van dienst was Martin Boom (2-1). Lang kon er niet van deze voorsprong genoten worden. Zeven minuten later was het Van Es die de Alblasserdammers weer langszij bracht. Een terechte puntendeling ondanks dat Stefan Walhain nog dicht bij de winnende was. Zaterdag staat de derby Schelluinen-Unitas op het programma.