BVV - Woudrichem 2-1

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

WOUDRICHEM- Een heuse topper al vroeg in het seizoen tussen de nummers één en twee. Beide ploegen begonnen op De Vliert zonder puntverlies aan hun eerste finale. Nadat letterlijk en figuurlijk de kruitdampen na tweemaal 45 minuten waren opgetrokken, waren het de Bosschenaren die hun ongeslagen status behielden. De Woerkumers lieten zich in de beginfase het kaas van het brood eten. Over de gehele wedstrijd genomen had de ploeg van Leon Elands het beste van het spel, maar was niet opgewassen tegen het fysiek van BVV dat vaak op het randje van het toelaatbare voetbalde. Het leverde de Bosschenaren een karrevracht aan gele en één rode kaart voor laatste man Zeyd Ozen op. Binnen 20 minuten keken de Bolwerkers al tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst was het Paul Eerhart die een foutje van doelman Gerard de Joode afstrafte (1-0). Kort daarop deed Eerhart dat kunstje nog eens over met zijn 2-0. Na de doelwisseling kwamen de Woerkumers in overtal te staan en bracht Wim Holster zijn ploeggenoot Stef van Steenis in stelling (2-1). De thuisploeg moest na deze treffer ver terug op eigen helft en had de grootste moeite de bezoekers van het scoren af te houden. Met kunst en vliegwerk werden de drie punten toch in Den Bosch gehouden.