Oranje Fonds steunt De Aanlegsteiger

2 oktober 2012 om 00:00 Algemeen

GORINCHEM - Het Oranje Fonds verrast buurthuis De Aanlegsteiger met het Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van € 3.000. Dit is het tweede Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Gorinchem. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau.

De mensen van de Aanlegsteiger zijn erg blij met het Buurtcadeau. ,,Van het geld schaffen we een beamer en nieuwe toneelverlichting aan en kunnen we de muziekinstallatie uitbreiden,’’ aldus Henk Tuinenburg, secretaris. ,,Daarnaast is er nog geld over voor een gezellig buurtfeest.’’

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Om die reden investeert het Oranje Fonds in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties. Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving.

advertentie
advertentie