Rapid krijgt een ongeloof pak slaag

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Was Rapid vorige week nog heer en meester in de thuiswedstrijd tegen Walcheren, afgelopen zondag kregen de Gorcumse hockeyers een ongelooflijk pak slaag in Kaatsheuvel. DES stond vier punten onder Rapid. Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden was duidelijk, maar dat het zo erg zou zijn... .

De gasten werden vanaf het fluitsignaal fors onder druk gezet. De eerste strafcorner van DES werd keurig tegengehouden door keeper Lennard Jansen. Echter, Rapid bleef onder druk staan, speelde ongeconcentreerd en niet agressief genoeg. In de 26ste minuut werd een kapitale blunder gemaakt in de verdediging waarvan DES meteen profiteerde. Vier minuten later werd de 2-0 aangetekend via een strafcorner die hoog in de touwen werd gepusht. De tweede helft was nog geen minuut oud toen een aanval hoog voorgezet werd en in het doel werd gevolleyd. Deze aanval had afgekeurd moeten worden omdat de hoge bal een voorzet was en geen schot op doel. Een duidelijk kantelmoment in de wedstrijd. De Gorcumers leken geknakt. Strafcorner na strafcorner volgde. De eerste Gorcumse werd door Sander van Gulik linksonder ingepusht. Maar de vreugde was van korte duur. Na een redding van Jansen werd de daaropvolgende strafcorner onhoudbaar ingeschoten: 4-1. Vijf minuten later was het wederom Van Gulik die de 4-2 scoorde uit een strafcorner. Kort daarna werd een aanval van Rapid onderschept na een mislukte hoge bal waarna de verdediging volkomen werd weggespeeld. Rapid verdedigde onreglementair. De daaropvolgende strafcorner leverde de 5-2 op. Dit was de nekslag voor Rapid. Een opzettelijke overtreding in de eigen cirkel leverde een strafbal op: 6-2. In de laatste drie minuten kreeg het team nog twee treffers om de oren. In tijden heeft Rapid niet zo'n zware nederlaag geleden. In de winterstop, die nu intreedt, zullen de spelers hun wonden moeten likken.