Free Acoustic Music Party viert tiende verjaardag in Elzenhof

28 november 2012 om 00:00 Nieuws

DALEM - Een gratis festival waar je samen muziek kunt luisteren én maken: dat was ooit het idee achter de Free Acoustic Music Party. En met succes. Dit jaar viert het festival in het Dalemse buurthuis De Elzenhof alweer haar tiende verjaardag. Zaterdag 8 december kunnen muziekliefhebbers van twee uur 's middags tot middernacht genieten van allerlei artiesten. Artiesten met één gemene deler: er wordt alleen gespeeld op akoestische instrumenten. Het programma staat bol van bekende plaatselijke artiesten zoals de countryblues van Ramblin' Men, coverband Taas en El Kroppo & Friends. Maar ook nieuw talent is van harte welkom: geïnteresseerden kunnen jammen in één van de zaaltjes.

Er is veel aandacht besteed aan een gevarieerd programma. Het bluesgenre is goed vertegenwoordigd (Ron Krop, Ramblin' Men), maar ook liefhebbers van bluegrass komen aan hun trekken dankzij Bont & Bluegrass. Voor bossanova en exotische sambabeats staan John de Ruiter en Pauliina May garant, terwijl de Gorcumse broertjes Thomas en Max Baggerman hun energieke gipsy jazz brengen. Ook zijn er verschillende singer/songwriters, waaronder Yonder (Helga Buitelaar en Yacco den Toom).

Naast het samen beleven van muziek is het inmiddels ook een traditie om samen te eten. Alle bezoekers worden uitgenodigd om iets lekkers mee te nemen, zodat iedereen hiervan kan genieten. Ditzelfde saamhorigheidsgevoel speelt ook achter de schermen een belangrijke rol. Al tien jaar lang wordt dit festival mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de muzikanten, medewerkers en subsidie van de gemeente en verschillende sponsoren.

Meer informatie? Kijk op http://www.facebook.com/FreeAcousticMusicParty

advertentie
advertentie