GKV hekkensluiter na kansloze nederlaag

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het werd voor de korfballers van GKV een kansloze exercitie tegen Groen Geel in Wormer. Voor beide teams ging het erom de eerste punten binnen te halen. Groen Geel slaagde in deze missie door de jonge GKV-ploeg zowel aanvallend als verdedigend de baas te zijn.

Aanvallend had Groen Geel het voordeel van veel lengte in de rebound wat automatisch meer kansen opleverde en ervoor zorgde dat de GKV-ers nauwelijks vat kregen op hun directe tegenstanders. Vanaf de eerste minuut werd het Gorcumse aanvalsspel flink ontregeld door het zeer kort op de man verdedigen van de thuisploeg. De eerste twintig minuten ging dat gepaard met veel overtredingen. Dat leverde GKV vrije ballen en strafworpen op, maar deze kansen werden onvoldoende verzilverd. Na een flitsend begin van de thuisploeg (6-2) en een tussenstand van 9-5 kwam GKV dankzij een dubbelscore van zowel Jeremy van 't Hoff als Stef van Krieken terug tot 9-9. In de laatste zeven minuten voor rust liep Groen Geel weer vlot weg naar 14-10. Na de pauze werd het voor het GKV-achttal - waarin Linda Visser de plaats innam van Suzanne Kuipers - steeds moeilijker de spitsen aan te spelen en overschakelen op een andere speelwijze kwam ook niet uit de verf. Bij een stand van 16-12, met nog achttien minuten te gaan kwam Kees Baks in de ploeg voor Stef van Krieken en even later bij de stand 18-13 raakte aanvoerder Saskia de Waard geblesseerd. Ze werd vervangen door Maren den Besten. Groen Geel speelde een gewonnen wedstrijd en liep gemakkelijk verder weg. Ook doordat GKV verdedigend, met name aan de dameskant, steeds meer ruimte weggaf, wat heel wat doelpunten opleverde. Eindstand: 27-16. Een volkomen verdiende overwinning voor de thuisploeg, die hiermee GKV puntloos als hekkensluiter achter zich liet.

GKV speelde zaterdag 8 december in de Van Rappardhal tegen Tempo, de kampioen van vorig jaar en wederom kanshebber voor de play-offs. De wedstrijd begint om 16.15 uur.

Scores: Jeremy van 't Hoff 5, Stef van Krieken 4, Niels Zandee 3, Linda Visser 2 en Kees Baks 2.