EBOH - Unitas (za) 2-1

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- De Gorcumers haakten zaterdag voorlopig af in de jacht op de tweede periode en een goede klassering in 3C. Op een koud en druilerig sportcomplex Schenkeldijk schotelden beide ploegen de kleumende toeschouwers een pover eerste bedrijf voor dat door de bezoekers echter wel met een voorsprong werd afgesloten. Het eerste kwartier was voor EBOH. Spits Adje Kabbah vond echter de Gorcumse sluitpost Joost Verberk op zijn pad. Daarna klopten de manschappen van aanvoerder Gert Jan Kraan nadrukkelijker op de Dordtse poort. Dat resulteerde in de 22ste minuut in een fraaie treffer van Patrick Zwart die uit een moeilijke hoek de Dorstse sluitpost Marlon Huijser kansloos liet (0-1). Na de doelwisseling ontspon zich een ander duel met kansen over en weer. Het was de thuisploeg die daar het eerste van profiteerde toen Gijs Bregman in de 53ste minuut Verberk koppend kansloos liet (1-1). Daarna was het de beurt aan de bezoekers. Een inzet van Kraan werd van de doellijn gehaald en Zwart schoot rakelings over. Het waren echter de Dordtenaren die doeltreffender waren. In de 65ste minuut liet Ricardo van de Merwe de Gorcumse sluitpost Verberk voor de tweede maal de gang naar het net maken (2-1). Stefan Walhain was in de slotfase nog dicht bij de verdiende gelijkmaker.