Tweede ronde Rockslag bij Gorcum

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De tweede ronde van Rockslag bij Gorcum wordt zaterdag 15 december gehouden in café Genesis Buiten de Waterpoort. Tijdens een bomvolle eerste ronde werd de eerste finaleplek veroverd door Ladies Decision. Zaterdagavond staat de tweede finaleplek op het spel. Drie energieke rockbands gaan vanaf 22.00 uur de strijd met elkaar aan in café Genesis. Een vakjury kiest de rondewinnaar, maar ook bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete band. Om 21.00 uur gaan de deuren van Genesis open. De entree bedraagt 4 euro.

Niet lullen, maar poetsen. De mannen van de Rotterdamse band Special Steve doen hun stadsmotto absoluut eer aan. Met hun raspende vocalen en stuwende riffs brengen ze stonerrock in de stijl van Led Zeppelin en Queens of the Stone Age. Daarna betreedt 12.04 uur het podium, helemaal thuis in het genre raprock. Groovende funk, scherpe teksten en een flinke dosis Rage Against the Machine. Dat is wat deze band zaterdagavond in de strijd gaat gooien. Last but zeker not least is het de beurt aan Divadown. Sinds hun doorstart in 2011 heeft deze Gorcumse postrockband flink aan de weg getimmerd. Punk en hardrock, gecombineerd met catchy refreinen en beukende gitaren: niets is te gek of te snel voor deze jongens. Laten we hopen dat café Genesis stevig genoeg op zijn grondvesten staat.

Bands gezocht

De organisatie is nog steeds op zoek naar bands die zich willen inschrijven voor de volgende voorrondes. Geïnteresseerde bands kunnen zich aanmelden via de website: www.rockslag.nl.

advertentie
advertentie