Kerstsfeer in Lingewijk door leefbaarheidsteam en Poort6

16 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de Lingewijk wordt al jaren veel werk verricht in het kader van stedelijke ontwikkeling. Dat betekent niet alleen verandering van woningen en straatbeeld. Het heeft ook impact op de leefbaarheid in de wijk. Hiervoor is het leefbaarheidsteam opgericht, een samenwerking van bewoners en Poort6. Op dinsdag 11 december werd voor de tweede keer een succesvolle kerstactiviteit georganiseerd met een kerstboom op het Van Hoorneplein.

Poort6 overlegt met regelmaat over de leefbaarheid tijdens de bouwactiviteiten. Dit gebeurt in het zogenaamde leefbaarheidsoverleg met bewoners uit de Lingewijk. Deze bewoners maken daarnaast deel uit van de verschillende bewonerscommissies uit de wijk. In het overleg worden zaken besproken, zoals de contacten met tijdelijke bewoners, het ophalen van vuilcontainers en grofvuil en het aanbrengen van brandgangverlichting en bewegwijzering. Doel is een zo prettig mogelijke woonomgeving tijdens de bouwactiviteiten.

Het leefbaarheidsteam nam het initiatief om, vanwege het succes van vorig jaar, wederom een kerstboom te plaatsen op het Van Hoorneplein. Op dinsdagavond 11 december was het zover en werd de kerstverlichting feestelijk ontstoken. Het team organiseerde dit jaar voor het eerst ook een Rad van Fortuin, mogelijk gemaakt door de locale ondernemers. Voor de ruim 75 wijkbewoners was uiteraard weer gezorgd voor warme chocomel, glühwein en gezellige kerstmuziek. Zowaar vielen er die avond ook enkele sneeuwvlokken.

advertentie
advertentie