Partnercursus Autisme

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het omgaan met een volwassene met autisme of aanverwante problematiek is voor veel mensen ingewikkeld en vaak ook verwarrend. Hoe kunt u het beste met deze persoon omgaan? Hoe geeft u steun en zorgt u tegelijkertijd ook goed voor uzelf?

De afdeling Preventie van Yulius wil familieleden en naastbetrokkenen zo goed mogelijk informeren over het ziektebeeld, hen leren hoe zij moeten omgaan met hun partner, familielid, vriend(in) en hoe zij zelf gezond kunnen blijven in stressvolle situaties. Daarom organiseren zij, in samenwerking met MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, de Partnercursus Autisme. Deze cursus is bedoeld voor vrouwen die partner zijn van een man met een vorm van autisme.

In deze cursus leren vrouwen meer over autisme of aanverwante problematiek, krijgen inzicht in de problemen die hiermee gepaard kunnen gaan en de gevolgen hiervan op hun partnerrelatie. De vrouwen leren omgaan met hun gevoelens in de partnerrelatie en krijgen handvatten aangereikt (ook van elkaar) om zo de omgang en de communicatie te verbeteren. Er wordt gekeken naar de sterke kanten van zowel de vrouwen als van hun partners.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en start op dinsdagavond 15 januari 2013 en vindt plaats van 19.30 - 21.45 uur bij MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, Edisonstraat 30 in Gorinchem. Geïnteresseerden kunnen zich tot 19 december aanmelden kan bij MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, telefoon 0183-691600 of via e-mail servicebureau@meeav.nl. Na aanmelding krijgt u een kennismakingsgesprek met een van de trainers.

advertentie
advertentie