'Hattrick' voor triatlete Riikka Kelja

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

GROESBEEK - De Gorcumse triatlete Riikka Vreeswijk- Kelja is erin geslaagd om de loodzware Crossduathlon te Groesbeek voor de derde keer op rij winnend af te sluiten. De ingrediënten in deze duathlon editie van Groesbeek waren niet mals.

Allereerst diende de ruim 200 deelnemers 6,5 kilometer in de eerste Run over een door de regen doordrenkte motorcrossbaan en door de geaccidenteerde bossen van Groesbeek af te leggen. Daarna volgde een loodzwaar technisch mountainbike traject over ruim 21 kilometer en tot slot werd er van de geteisterde benen van de deelnemers nog een laatste run over 3,5 kilometer verlangd.

Al met al een pittige opgave waar het uiterste doorzettingsvermogen werd gevergd van de deelnemers. Riikka Kelja, die juist in zulke zware wedstrijden in haar element is, was er op gebrand om het wedstrijdseizoen op waardige wijze af te sluiten en dat deed ze met overtuiging. Al na de eerste run zocht ze de concurrentie op en bleef in het kielzog van de toploopster Linda van Vliet. Al gelijk in de wisselzone van het lopen naar het mountainbike trok ze er gedurfd alleen op uit om tijdens de 21 kilometer mountainbike een grote voorsprong van ruim 5 minuten op te bouwen. In de afsluitende 3,5 kilometer crossloop wist ze al dat de eindzege haar niet meer kon ontgaan en voltooide met de winst in deze wedstrijd een glaszuivere 'hattrick'.

Uitslag: Eerste Riikka Vreeswijk-Kelja uit Gorinchem (2 uur 03 min. en 03 sec.), tweede Linda van Vliet uit Nijmegen (2 uur, 10 min. en 12 sec.) en derde Lucie van Geneugten uit Amersfoort (2 uur , 10 min. en 18 sec.)

advertentie
advertentie