Bundeling krachten voor woon-zorgcomplex

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De gemeente Giessenlanden, Woningstichting Omnivera, zorgaanbieders de Lange Wei en Syndion hebben de intentieovereenkomst voor het realiseren van een woonzorgcomplex aan de Neerpolderseweg in Giessenburg ondertekend. De partijen hebben de intentie om te komen tot een samenwerking voor realisatie en behoud van een woonzorgcomplex in Giessenburg.

De toekomstige samenwerking maakt het mogelijk een totaalpakket aan wonen, zorg, dienstverlening en welzijnsactiviteiten aan de toekomstige bewoners te bieden. De plannen voor het woonzorgcomplex zijn gericht op het realiseren van kleinschalig groepswonen, zelfstandig wonen in levensloopbestendige woningen en de mogelijkheid voor tijdelijke opnames. Het aanbod sluit aan bij de behoefte van zowel ouderen die verzorging nodig hebben als voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Met de twee zorgaanbieders is in 2009 reeds een samenwerking aangegaan. Met een compleet aanbod op het gebied van zorg- en dienstverlening in combinatie met een geschikte woonlocatie, creëren de samenwerkende partijen een levensloopbestendige woonomgeving voor in dit geval inwoners van Giessenburg en omstreken. In het woon-zorgcomplex kunnen ouderen met en zonder beperking zelfstandig of beschermd wonen. Zelfstandig wonende bewoners behouden hun keuzevrijheid en kunnen desgewenst zelf bepalen van welke partij ze bijvoorbeeld thuiszorg willen ontvangen.

advertentie
advertentie