Unitas B-1 hard onderuit in laatste duel

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Donderdag ging ook het Leon Pellikaan jeugdtoernooi van start in De Oosterbliek. In poule A bij de D-junioren streden ASH, Unitas en Hardinxveld voor een halve finale plaats. De jonge Hardinxvelders bleven Unitas nipt op doelsaldo voor en mogen zich gaan opmaken voor de halve eindstrijd. Bij de B-junioren gaat Streefkerk dat verrassend doen met dank aan Unitas dat aan winst tijdens de laatste poulewedstrijd genoeg had om zich te plaatsen. Tegen het al uitgespeelde Woudrichem werd echter met 3-4 verloren.

Door Gerard Droog

Nadat de seniorenteams er in de Poort6 Champions Cup al twee speeldagen op hadden zitten, begonnen de D-1 en B-1 junioren de dag na de Kerst aan hun Leon Pellikaan jeugdtoernooi. Donderdag waren het de D'tjes van poule A die de bal voor het eerst aan het rollen brachten. Vuren, Haaften, HSSC'61, ASH, Hardinxveld, Unitas en Meerkerk streden in 21 wedstrijden voor één plaats in de halve finale. Het werd in

De Oosterbliek een nek aan nek race tussen ASH, Unitas en Hardinxveld die de andere deelnemende ploegen op grote achterstand lieten. Het Hellouwse ASH had lang de beste papieren om tot de laatste vier door te dringen, had het beste doelsaldo, maar zag de wedstrijd tegen mede favoriet Hardinxveld met 0-1 verloren gaan waardoor het derde in de poule werd na favoriet Unitas. De Gorcumertjes bleven wel het langst in het spoor van winnaar Hardinxveld, eindigden qua punten zelfs gelijk, maar kwamen net twee doelpunten tekort om zich op doelsaldo winnaar te mogen noemen.

Bij het toernooi van de B-junioren streden donderdagmiddag zeven teams, waaronder de verliezende finalist van de vorige editie, Unitas, voor een plaats in de halve eindstrijd. Voor Hardinxveld, VVAC en Heukelum, dat zelfs met nul uit zes als laatste eindigde, was een figurantenrol weggelegd. Streefkerk en Unitas streden om de fel begeerde halve finale plaats, op de hielen gezeten door Woudrichem en Sliedrecht. In een rechtstreeks treffen tussen de nummers een en twee trok Unitas de winst naar zich toe (2-0). De Molenvlieters hadden de poulezege voor het oprapen, maar verslikten zich tijdens het laatste duel in Woudrichem dat met 3-4 won van de Gorcumers waardoor het al uitgespeelde Streefkerk zich nu mag gaan opmaken voor de halve eindstrijd.

advertentie
advertentie