Het Gilde en De Schans doen mee aan Alpe d'HuZes

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM/SLEEUWIJK - Een gezamenlijk team van vmbo Het Gilde (Gorinchem) en De Schans (Sleeuwijk), beide onderdeel van CS De Hoven, doet aankomende zomer mee aan Alpe d'HuZes.

Docenten, leerlingen, een dochter van een docent en een ouder gaan proberen om in juni 2014 de Alpe d'Huez te bedwingen voor KWF Kankerbestrijding. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, worden diverse acties opgezet. De eerste is zaterdag 7 december als teamleden zich presenteren bij Ranzijn Tuin en Dier aan de Haarweg 2C in Spijk. Tussen 10.00 en 15.00 uur zal bezoekers worden gevraagd eventueel een donatie te doen.

Vanaf 12 december start de jaarlijkse lotenverkoop vanuit Het Gilde, waarbij de opbrengst ditmaal voor Alpe d'HuZes is. Leerlingen zullen proberen zoveel mogelijk loten aan de man te brengen. De actie loopt tot en met 10 januari 2014. De hoofdprijs is een rondvlucht in een vliegtuig boven Het Gilde en de eigen woonplaats. Deze maand zullen stagebedrijven (Het Gilde) en de bedrijven van ouders van leerlingen (De Schans) worden benaderd voor eventuele sponsoring.

Andere acties zijn een sponsorfietstocht in het voorjaar, een veiling van goederen op De Schans, een benefietconcert rond Pasen en een sponsordiner voor stagebedrijven.

Het streven is om in totaal 40.000 euro op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

advertentie
advertentie