Wederom winst voor mannen Rapid

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Afgelopen zondag stond de eerste return van de competitie op het programma voor de mannen van Rapid. In de uitwedstrijd tegen Shot speelden de Gorcumse mannen een 4-2 winst. De Tilburgse tegenstander draait niet lekker mee en moet vrezen voor degradatie.

De eerste helft waren de Rapid mannen heer en meester. Het was één van de mooiste helften van het seizoen. De heren speelden geconcentreerd, fanatiek en het samenspel van achteruit was briljant. De grote man in de eerste helft was Kevin Boekhout. Watervlug en continu op de loer om de bal in de opbouw van Shot te onderscheppen. Boekhout scoorde 2 keer zelf door zo’n onderschepping. De andere uit een snoeiharde voorzet van Sjoerd van den Wijngaarden die ook een puike wedstrijd speelde. De vierde was een aanval uit het boekje. Oplopen van Jelle de Wal, voorzet Jan Imkamp die Boekhout bediende en de 4e was een feit. Zouden het dubbele cijfers worden. Shot stond erbij en keek erna.

Coaches Wijnbelt en Bielschowsky waarschuwden de mannen in de rust voor te veel optimisme. En zo bleek ook. De gallery play van de eerste helft maakte plaats voor onzeker gefriemel. Goed invallende doelverdediger Michiel van der Sande kreeg het steeds drukker in het tweede deel. In de 46ste minuut was het Jelle de Wal die de bal per ongeluk aanraakte en zo voor een tegendoelpunt zorgde. Shot leek meer vat op de wedstrijd te krijgen en maakte het af en toe lastig. De Gorcummers begonnen slordiger te spelen en wisten niet te scoren. Regelmatig waren ze in de vijandelijke cirkel maar effectief waren ze niet. Ook de strafcorners liepen niet lekker. De eindstand werd door de Tilburgers in de 68ste minuut op het scorebord gezet.

Rapid verdient weer eens drie punten en gaan op een vierde plaats de winterstop in. Volgende wedstrijd is het beladen duel tegen Bommelerwaard op 9 maart.