In kerstsfeer komen met koor en fanfare

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN - Fanfare Wilhelmina en koor Soli Deo Gloria bundelen hun krachten. Op zaterdag 14 december geven zij voor het eerst een kerstconcert in de gereformeerde kerk in Herwijnen.

Gemengd christelijk koor Soli Deo Gloria had al langer de wens om een soort volkskerstzang te organiseren. Voorzitter Alex Ruitenburg: "Als je kerstrepertoire instudeert, is het jammer als je dat maar voor een enkel optreden doet. Wij zingen elk jaar in het plaatselijke verzorgingshuis Avondlicht. Daarnaast treden we om de twee jaar op in de gezamenlijke dienst van de twee kerken in Herwijnen op de avond van Eerste Kerstdag." Dit jaar kan Soli Deo Gloria zich alvast warm zingen op 12 december met een optreden in Sint Clara in Gorinchem. De kerkdienst in Avondlicht is op 19 december.

Muziekvereniging Wilhelmina zocht op haar beurt naar een origineel vervolg op het geslaagde promsconcert van vorig jaar. Een traditioneel najaarsconcert trekt tegenwoordig geen volle zaal meer. Met een kerstconcert - naast het jaarlijkse optreden op Kerstavond in de hervormde kerk van Herwijnen - slaat de fanfare een nieuwe weg in. "We gaan proberen de mensen alvast in kerststemming te brengen", zegt bestuurslid Michiel de Kuiper enthousiast.

Het jeugdorkest van de fanfare zal met vrolijke klanken het publiek verwelkomen bij de ingang van de kerk. Daarna volgt een programma met zowel traditionele christelijke muziek als kersthits van recenter datum. Voor Soli Deo Gloria staat de bijbelse boodschap over de geboorte van Jezus centraal. "Ook willen we graag liederen zingen die vertellen wat dat ons in 2013 te zeggen heeft", geeft Alex Ruitenburg aan. Wilhelmina speelt onder leiding van dirigent Arjen Bos lichte kerstmuziek zoals 'Sleighride' en zal het koor begeleiden bij twee liederen.

Er is ook veel ruimte voor samenzang van bekende liederen zoals 'Stille nacht' en 'Nu zijt wellekome'. Ter afwisseling zorgen Wim Gout, dirigent van Soli Deo Gloria, en fluitiste Anja Bok voor instrumentale muziek. Marijke Verhoef zingt solo, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar.

Het concert op 14 december in de gereformeerde kerk (Achterweg 15) in Herwijnen begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor de plaatselijke werkgroep van Dorcas.

advertentie
advertentie