Don Kosakenchor bij kerstconcert De Bazuin

7 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het belooft een bijzondere avond te worden bij het jaarlijkse kerstconcert van Koninklijke Harmonie de Bazuin op zaterdag 21 december. Het is de 25e keer dat het kerstconcert wordt georganiseerd. En dat aan de vooravond van weer een ander jubileumjaar van de Gorinchemse muziekvereniging. In 2014 bestaat de Bazuin namelijk 125 jaar.

Door Majda Ouhajji

De eerste keer dat het kerstconcert werd georganiseerd was dan ook bij het 100-jarig bestaan van de Bazuin. Ter afsluiting van dat jubileumjaar ontstond toen de nieuwe traditie van kerstconcerten. Voor dat eerste concert was een Pools Kathedraalkoor uitgenodigd.

Bij een jubileum hoort een bijzondere avond. Dit jaar zal dan ook het Russische Don Kosakenchor Russland centraal staan in de Grote Kerk. Dit koor van wereldformaat bestaat uit Russische muzikanten en zangers onder leiding van een Nederlandse dirigent: Marcel N. Verhoeff.

Verhoeff heeft met zijn Don KosakenChor Russland al verschillende tournees gemaakt en cd's opgenomen. Het koor is een graag geziene gast op grote internationale concertpodia, zoals onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, maar ze hebben ook opgetreden in New York.

Voorzitter Theo Bos van de Bazuin: ,,We hebben dit koor uitgenodigd om een speciaal tintje aan het kerstconcert te geven. Het is niet alledaags dat een muziekvereniging een dergelijk koor op wereldniveau binnen de deur haalt." Ook wordt voor het jubileumconcert de kerk voor het eerst extra sfeervol verlicht.

Naast de Russische muzikanten zal ook de Gorinchemse muziekvereniging een leuk kerstrepertoire ten gehore brengen. Daarnaast is er ook een solist, Jeroen Schippers, uitgenodigd die op de trompet samen met de Harmonie composities speelt. Bos: ,,Al met al wordt het een bijzonder sfeervol concert."

De voorbereidingen zijn gedaan en het concert staat in de steigers. ,,Het enige spannende is nu of de kerk vol komt," zegt Bos.

Een kaartje kost 17,50 euro en is te koop via www.denieuwedoelen.nl. Het kerstconcert is op zaterdag 21 december in de Grote Kerk in Gorinchem, om 19.30.

advertentie
advertentie