Janus Visser/BDU

Kwartet Gorcumse overwinningen bij start Poort6 Cup

21 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In een goed gevulde Oosterbliek werd zaterdag de openingswedstrijd van het Poort6 Champions Cup-toernooi 2013/2014 zoals ieder jaar gespeeld door de winnaar van het voorgaande jaar. Unitas, het team dat de beker dit jaar verdedigt, trad aan tegen Eersteklasser Almkerk.

Unitas - Almkerk 7-1

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door het raken van het aluminium. Almkerk was daarbij de grootste pechvogel en trof zowel de lat als de paal meerdere keren bij een stand van 2-1 in het voordeel van de Gorcummers. Unitas, dat daarmee goed wegkwam, raakte er niet van in paniek en nam zoals verwacht het initiatief. Dat initiatief werd beloond met een aantal prima doelpunten waardoor er al voor rust een kleine marge werd opgebouwd.

Na rust kwam Unitas niet meer in de problemen en werd de kleine marge uitgebreid. Voor Almkerk was het de tweede helft vooral een kwestie van tegenhouden. De teller bleef uiteindelijk steken op zeven en daarmee waren de eerste drie punten van deze editie voor Unitas.

Doelpunten:

Unitas: Mohammed Boukrouche (3x), Christiaan Perrier (2x), Corné van Horik en Jamy Goemaat

Almkerk: Michel Kooyman

SVW - Groot Ammers 11-3

Een ander team uit Gorinchem en tevens getipt als mogelijke eindwinnaar trad in de eerste wedstrijd aan tegen Groot Ammers. Het werd echter alles behalve een spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. SVW zette al vroeg de toon en combineerde er lustig op los waardoor het scorebord al snel een ruime voorsprong aangaf.

Groot Ammers kwam er zoals gezegd totaal niet aan te pas en kwam niet verder dan drie speldenprikken. SVW daarentegen speelde een prima partij en liet zien dat er dit jaar wat van ze verwacht mag worden. De Gorcumse doelpuntenmachine stond op volle toeren en het was slechts een kwestie van tijd totdat de dubbele cijfers zouden verschijnen. De 11-3 eindstand was dan ook niet geflatteerd.

Doelpunten:

SVW: John Wijnbelt (3x), Khalid Ben Dami (3x), Samir Amanzada (2x), Mergim Shala, Johan van Es en Kamal Ettaoufiki

Groot Ammers: Danny den Hartog, Arco Schep en Pim Rijke

GJS - HSSC'61 5-1

GJS had als derde Gorcumse ploeg de opdracht om het goede voorbeeld van stadsgenoten Unitas en SVW te volgen. Dat moest echter wel ten koste gaan van HSSC'61 dat in de Vierde Klasse acteert.

Het begin was veelbelovend voor de Gorcumse Jonge Spartanen. In een kort tijdsbestek bezorgde ze zichzelf een aangename voorsprong door onder andere een strafschop te benutten. HSSC'61 kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar een doelpunt kwam er pas door wederom een strafschop die de 4-1 op het scorebord zette.

GJS liet de teugels na rust een beetje vieren en dat zorgde ervoor dat de tweede helft er eentje was in de categorie 'gezapig'. Desalniettemin kwamen de mannen uit Hei en Boeicoop niet verder dan een aantal goede mogelijkheden waardoor een derde Gorcumse driepunter een feit was.

Doelpunten:

GJS: Sjors Hendriks (2x), Zeki Laaiti (2x) en Lorenzo Agnoli

HSSC'61: Bennie van Es

Raptim - Heukelum 3-2

De zaterdagavond was er eentje met een grote Gorcumse tint en Raptim was de laatste van de vier Gorcumse ploegen die zaterdagavond actief waren. Zo makkelijk als bij de stadsgenoten zou het echter niet worden, want voormalig finalist Heukelum was de opponent.

Een ongelukkig eigen doelpunt brak de wedstrijd open en zorgde voor een voorsprong van Raptim, wat overigens met veel gejuich werd ontvangen in de zaal. Het was de aanleiding voor Heukelum om meer gas te geven en op jacht te gaan naar de gelijkmaker. De jacht op de gelijkmaker werd een succesvolle, want nog voor rust werd het 1-1.

Na rust groeide de wedstrijd uit tot een zenuwslopende. Waar Heukelum wederom een achterstand wegwerkte, was het Nacer el Mousati die vlak voor tijd voor een enorme ontlading en tevens kleine verrassing zorgde: 3-2 en daarmee sloten de Gorcumse ploegen alle hun wedstrijden winnend af.

Doelpunten:

Raptim: Nacer el Mousati (2x) en eigen doelpunt

Heukelum: Tim Schwebke en Benjamin Meijdam

Lekvogels - Altena 1-3

De afsluiting van de avond werd onder andere verzorgd door een debutant. Voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi was het oranje shirt van Altena te bewonderen. Lekvogels had de taak om het debutantenfeestje te verstoren.

Dat mislukte echter jammerlijk. Altena nam voor rust een comfortabele voorsprong van 2-0 en gaf dat niet meer weg. Heel even werden de handjes aan de kant van Altena zweterig toen Lekvogels een prachtige aansluitingstreffer maakte. Het mocht echter niet baten voor de ploeg uit Lexmond, want de marge van één doelpunt verdween een minuut later als sneeuw voor de zon. Er gebeurde vervolgens weinig noemenswaardig en daarmee was 1-3 de eindstand. Een overwinning voor de debutant.