2000 euro voor Dress For Success

27 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Stichting Dress For Success in Gorinchem heeft een ondersteuning van 2000 euro gekregen van het Oranje Fonds. Het geld gaat gebruik worden voor de aanschaf van een laptop met internetaansluiting in de winkel en het vernieuwen van het pr- materiaal. ,,Dit bedrag maakt het voor ons mogelijk om gebruik te gaan maken van het digitaal Landelijk Registratiesysteem en social media om hierdoor nog meer naamsbekendheid te krijgen in onze regio," aldus Wil Krielaart, coordinator Dress For Success Gorinchem.

Dress For Success biedt mensen met een uitkering of minimum inkomen een steuntje in de rug bij het vinden van een betaalde of onbetaalde baan. Dat doen zij door het aanbieden van een gratis complete set kleding en een cadeaubon voor een bezoek aan de kapper. Door het aanbieden van workshops voor clienten van sociale diensten en re-integratiebureau's worden de kansen op de arbeidsmarkt nog groter. DFS is een non profit organisatie met kledingwinkels in diverse plaatsen in Nederland. De winkel in Gorinchem is gevestigd aan de Bornsteeg 18.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 31 miljoen euro aan organisaties, die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermechtpaar van het Oranje Fonds.

advertentie
advertentie