Patiënt centraal bij zorg voor moeder en kind in regio Gorinchem en omstreken

8 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op vrijdag 7 februari vond er een multidisciplinaire bijeenkomst plaats van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) van Gorinchem en omstreken. Tijdens deze bijeenkomst werd er een aantal multidisciplinaire zorgpaden gepresenteerd. De verschillende zorgpaden zorgen ervoor dat alle professionals uit het samenwerkingsverband op dezelfde manier verloskundige zorg verlenen om zodoende kwaliteit te waarborgen.

Patiënt als uitgangspunt

Het VSV heeft onder andere als doel om de kwaliteit van de verloskundige zorgverlening in de regio te bevorderen, gemeten aan de hand van de landelijk gestelde eisen. Het opstellen van zorgpaden draagt hieraan bij. ‘Een zorgpad geeft helderheid over de stappen in een zorgproces’, zegt Heidi Ruis, voorzitter van het VSV. ‘Het geeft aan welk traject een patiënt doorloopt en welke zorgprofessional op welk moment welke acties onderneemt. Het doel is om de zorg voor een bepaalde patiëntencategorie beter te stroomlijnen met de patiënt als uitgangspunt. Door middel van de zorgpaden optimaliseren we het primaire zorgproces rond moeder en kind.’ Zorgpaden die werden gepresenteerd waren onder andere de zorg rond de groep zwangeren met bloedverlies, diabetes en obesitas.

Kwaliteit

Het continue bevorderen, handhaven en waarborgen van de kwaliteit van de algemene verloskundige zorg blijft een belangrijk aandachtspunt. ‘Als organisatie streven we ernaar onze zorg voortdurend te optimaliseren’, vervolgt Ruis. ‘Het VSV komt daarom ook regelmatig bijeen om de huisartsen, eerste- en tweedelijnsverloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden in de regio met elkaar in verbinding te blijven brengen. Ook de geboortezorg is in de regio dus goed geregeld.’

Meer informatie

Meer informatie over het VSV, onze doelstellingen en de praktijken die aangesloten zijn bij het VSV is ook te vinden op de nieuwe website www.vsvgorinchem.nl. Voor meer informatie over de zorg bij Rivas en de mogelijkheden kan contact worden opgenomen via Rivas Zorglijn 0900-8440.

advertentie
advertentie