CU Giessenlanden gaat met 'Investeren voor nu en later' verkiezingen in

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Investeren voor nu en later. Dat is het kernthema waarmee ChristenUnie Giessenlanden de gemeenteraadsverkiezingen ingaat. Het thema investeren is ook terug te vinden in de speerpunten. Zoals ‘Wij investeren in duurzaam wonen en werken’ en ‘Wij investeren in een sterke plattelandsgemeente’.

Het financiële beleid van de afgelopen raadsperiode inspireerde ChristenUnie Giessenlanden om het thema investeren verder uit te werken. ‘Het college van Giessenlanden heeft een star financieel beleid gevoerd, eenzijdig gericht op bezuinigen en veel te terughoudend met investeren. De ChristenUnie is steeds van mening geweest dat er wél ruimte was om te investeren, maar dan op een slimme manier’, aldus lijsttrekker Aart Schalk.

Schalk: ‘Het college heeft inmiddels het licht gezien en wil daadwerkelijk investeren. Daar zijn we uiteraard blij mee, maar wij hechten eraan dat alle burgers hiervan profiteren, nu en in de toekomst. We willen dat vooral ook op een duurzame manier doen. Vandaar ons verkiezingsthema ‘Investeren voor nu en later’.

Op de kandidatenlijst van de ChristenUnie Giessenlanden staan veel nieuwe gezichten. Na lijsttrekker Aart Schalk (62) komt Johan van de Minkelis (49) uit Arkel op de tweede plaats. Hij is commissielid en al sinds 2009 lid van de steunfractie. Maartje van Druten-Harrewijn (30) uit Giessenburg staat op nummer 3 en Domieke Vermeulen (30) uit Schelluinen staat op nummer 4. Ton den Braven (52) uit Hoogblokland completeert de top vijf van ChristenUnie Giessenlanden. ‘Hiermee hebben we een frisse en nieuwe lijst van betrokken kandidaten die een brede vertegenwoordiging zijn van de Giessenlandse dorpskernen’, aldus Schalk.

advertentie
advertentie