SVW kan zich geen verlies meer permitteren

22 februari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De zorgen in de strijd tegen degradatie nemen op sportpark Molenburg met de week toe. Zaterdag was titelkandidaat FC Lienden een maatje te groot voor het Gorcumse SVW dat ondanks de 0-3 nederlaag nog lang op een beter resultaat mocht hopen. Na rust haalden de bezoekers binnen een kwartier driemaal de trekker over, lieten de streepjes met lege handen achter en pakten daarnaast de koppositie in de tweede klasse F.

,,Hoewel je weet dat je het tegen Lienden moeilijk krijgt, hoop je toch op de stunt. Dat zat er vanmiddag geen moment in tegen een ploeg die voetballend duidelijk meer in zijn mars heeft dan wij," liet Berdi Viveen zaterdag na afloop berustend weten. De Sleeuwijkse coach zag dat zijn ploeg het tot de 30ste minuut moeilijk had tegen titel favoriet FC Lienden. Daar waar de thuisploeg noodgedwongen de lange bal hanteerde, waren het de Gelderlanders die met verzorgd voetbal de streepjes ver op de eigen speelhelft terug drongen.

Hoewel de bezoekers door Mohamed Bouraarassi de eerste speldenprikjes uitdeelde, bleven uitgespeelde mogelijkheden echter uit. Daardoor mocht de ploeg van Viveen op meer gaan hopen. Khalid Bendami zag in de 30ste minuut eerst een verre lob in handen van de Liendense sluitpost Marco van Binsbergen belanden, terwijl Johan van Es even later de bal niet bij de in kansrijke positie staande Johnny Wijnbelt en Bendami wist te krijgen. Het laatste Gorcumse wapenfeit viel vlak na rust te noteren. Wijnbelt speelde over de breedte as Bendami fraai aan, maar laatstgenoemde zag zijn inzet echter via de deklat over gaan. In de 58ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong toen aanvoerder Rens Bronk de bal uit de kluts achter Aljan Dekker deponeerde (0-1). Het was diezelfde Dekker die acht minuten later na een fraaie redding de bal voor de voeten van Anass Aamri bokste die de thuisploeg de genadestoot toediende (0-2). Het kleine sprankje hoop, voor zover dat er na deze treffer nog was, werd in de 72ste minuut, door een zich in de Gorcumse zestien fraai vrijgespeelde Bouraarassi, definitief de kop ingedrukt (0-3).

,,Wij kwamen gewoon kwaliteit tekort," liet Nikos Tabas na afloop veelzeggend weten. ,,Wij kunnen ons nu geen verliespunten meer veroorloven," vulde Viveen zijn middenvelder aan. ,,Wij hebben de topploegen nu gehad. De komende wedstrijden komen wij uit tegen gelijkwaardige tegenstanders. Daar moeten wij in de resterende acht competitieduels onze punten gaan pakken."