Spetterende avond voor duikers en scouts na winnen CDA-prijs!

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen vrijdagavond was het zover. De 'Samen verdient een Steuntje!'-award van het CDA werd uitgereikt. Een prijs voor verenigingen die op een unieke manier met elkaar samenwerken. De winnaars van de prijs waren Scouting A.P.V. Gorinchem en Duikvereniging OSCG.

De competitie was door het CDA Gorinchem uitgeschreven onder alle plaatselijke verenigingen en clubs. De uitdaging was met elkaar een plan te bedenken en te presenteren, een plan dat recht doet aan de doelstelling van beide verenigingen, waarbij men elkaar inspireert, elkaar versterkt en helpt en van elkaar leert. Een plan dat in tijden van teruglopende begrotingen eigenlijk niet uitvoerbaar zou zijn zonder een financieel steuntje. De clubs winnen hiermee een tegemoetkoming in de kosten van de gezamenlijke activiteit tot een maximum van € 500.

Bij aanvang van de spetterende avond in het Caribabad werd in aanwezigheid van heel veel jonge duikers en scouts de oorkonde overhandigd aan de vertegenwoordigers van beide verenigingen. Dat werd gedaan door mevrouw Ruth Peetoom, de landelijk voorzitter van het CDA , de hiervoor speciaal naar Gorinchem was gekomen. Die laatste genoot zichtbaar van de drukte en de sfeer. Ze sprak haar waardering ervoor uit dat twee heel verschillende clubs elkaar op deze manier hebben gevonden.

Voor de verenigingen was het natuurlijk spannend, want de leden van beide clubs kenden elkaar helemaal niet. Maar dat veranderde in de loop van de avond. Samen onderwater knopen leggen, door hoepels duiken, technische opdrachten uitvoeren en een drijvende hindernisbaan nemen: dan leer je elkaar wel aardig kennen! Na de wedstrijdavond konden de scouts nog samen met een duikinstructeur en een echte duikuitrusting gaan duiken. Na afloop was er een gezellig feestje in Clubhuis 't Zwuik, waar stiekem al werd gesproken over de volgende gezamenlijke activiteit!

advertentie
advertentie