Wintercompetitie afgesloten in Arkel

24 februari 2014 om 00:00 Nieuws

ARKEL - De off-road wintercompetitie van Jan van Arckel is zaterdag 22 februari afgesloten op de thuislocatie in Arkel. De hindernissen op dit vaste parcours vereisten andere kwaliteiten dan bij de overige wedstrijden. De liefhebbers van het echte mountainbikewerk konden zich uitleven op het door Jan Bassa uitgedachte parcours. Steile hellingen en afdalingen, stukken asfalt en bospaden, los zand en grove keien, alles was aanwezig. Maar ook aan de veiligheid was gedacht, bij sommige moeilijke passages was een bypass aangelegd waar de minder geoefende rijders gebruik van konden maken.

Bij de A-klasse (Licentiehouders - 32 deelnemers) maakte Dennis Ebert (Nieuwendijk) meteen zijn bedoelingen duidelijk. Van start af aan nam hij de koppositie in, maar Peter Branderhorst (Nieuwendijk), Sjoerd Bax (Uppel), Bert Pesselse (Giessenburg) en Frans Viveen (Woudrichem) gaven zich niet zomaar gewonnen. Ook de jonge Wesley van Loon (Werkendam) zat in de eerste ronden goed van voren. Sjoerd Bax was de enige die de in vorm zijnde Ebert kon volgen. De Nederlands kampioen bij de Masters, Maikel Govaarts (Drunen), kwam langzaam naar voren en nestelde zich op de derde plaats. De rest volgde stuk voor stuk op onderlinge afstand. De in de competitie goed presterende Erik van Gelder (Schelluinen) wist op dit specifieke parcours niet verder te komen dan de elfde plaats. Dennis Ebert kon de aandringende Sjoerd Bax tot aan de finish van zich af houden en mocht zich met deze mooie overwinning Kampioen van de Alblasserwaard noemen. Het algemeen klassement werd gewonnen door Peter Branderhorst die met zes podiumplaatsen de regelmatigste was. Dennis Ebert won vier wedstrijden op rij, maar miste een aantal wedstrijden en dus ook de eindoverwinning.

Uitslagen en klassementen

Uitslag: 1. Dennis Ebert, 2. Sjoerd Bax, 3. Maikel Govaarts, 4. Peter Branderhorst, 5. Bert Pesselse, 6. Frans Viveen.

Eindklassement: 1. Peter Branderhorst, 2. Erik van Gelder, 3. Dennis Ebert, 4. Kelvin van den Dool (Hoogblokland), 5. Bert Pesselse (Giessenburg) 6. Jan Groeneveld.

Senioren klassement A-klasse: 1. Bert Pesselse, 2. Jan Groeneveld, 3. Peter Wouters (Esbeek).

De Dames gingen deze keer met 5 deelnemers van start. De ervaren Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem) was de sterkste, vóór de jonge Anouk van der Meijden (Hardinxveld). Larissa Mesker (Hoornaar) legde beslag op de derde plaats en eindigde als eerste in het eindklassement. Door regelmatig aan de start te verschijnen verzamelde zij de meeste punten. Een mooie stimulans voor deze jonge renster.

Uitslag: 1. Riikka Vreeswijk-Kelja, 2. Anouk van der Meijden, 3. Larissa Mesker, 4. Wilma de Moel (Grootammers), 5. Wilma Korevaar (Grootammers).

Eindklassement: 1. Larissa Mesker, 2. Wilma Korevaar, 3. Natasja Nieuwenhuizen ('s-Gravezande), 4. Riikka Vreeswijk-Kelja.

De B-klasse (Recreanten - 92 deelnemers) vertoonde een spannende strijd tussen de klassementsaanvoerders Barry Mostert (Giessenburg), Niels Bongers (Giessenburg) en Lennart van Houwelingen (Hardinxveld). De rest volgde op grote achterstand en lag verspreid over het veld. De drie kemphanen bleven tot de laatste ronde bij elkaar, maar uiteindelijk moest Barry Mostert de twee anderen laten gaan. In een spannende eindsprint trok Lennart van Houwelingen aan het langste eind en noteerde een mooie overwinning. Barry Mostert won het eindklassement met slechts twee punten verschil op Niels Bongers.

Uitslag: 1. Lennaart van Houwelingen, 2. Niels Bongers, 3. Barry Mostert, 4. Jeroen Nouwens (Schijndel), 5. Max van Hoorne (Noordeloos), 6. Martin Timmer (Hoornaar).

Eindklassement: 1. Barry Mostert, 2. Niels Bongers, 3. Jeroen Straver (Andel), 4. Jeroen Nouwens, 5. Martin Timmer (Hoornaar), 6. Ron Timmer (Schelluinen).

Seniorenklassement B-klasse: 1. Jeroen Nouwens, 2. Martin Timmer, 3. Leo Groeneveld (Nieuwendijk).

Jesse Bikker (Hoogblokland) wilde in de D-klasse (Jeugd 12 t/m 14 jr - 24 deelnemers) alle twijfel wegnemen. Als aanvoerder in het klassement pakte deze thuisrijder van start af aan de leiding en won met grote voorsprong. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk) volgde op gepaste afstand en Lars Hohmann (Oosterhout) werd derde. Mark den Breejen (Hoogblokland) werd teruggeworpen door een lekke band maar wist toch nog een mooie vierde plaats te behalen. Sam Stolk kwam goed vooruit op dit parcours en werd keurig vijfde.

Uitslag: 1. Jesse Bikker, 2. Ruben van der Stelt, 3. Lars Hohmann, 4. Mark den Breejen, 5. Sam Stolk, 6. Stef ter Laak (Veenendaal).

Eindklassement: 1. Jesse Bikker, 2. Ruben van der Stelt, 3. Bas van Dinther (Rossum), 4. Mark den Breejen, 5. Sam Stolk, 6. Lars Hohmann.

De E-klasse (Jeugd 9 t/m 11 jr - 41 deelnemers) zorgde niet voor een verrassing. Kjell Roerbag (Vuren) won alle deelnames in deze competitie en ook deze keer was hij zonder tegenstand de sterkste. Daan van Vuuren (Woudrichem) wist nog het dichtst bij hem in de buurt te blijven en werd mooi tweede met op enige afstand Pepijn van Elzakker (Gilze) als derde.

Uitslag: 1. Kjell Roerbag, 2. Daan van Vuuren, 3. Pepijn van Elzakker, 4. Jarid van Horik (Dordrecht), 5. Joël Nederveen (Hardinxveld), 6. Noa Stolk (Nieuwendijk).

Einduitslag: 1. Kjell Roerbag, 2. Daan van Vuuren, 3. Jarid van Horik, 4. Noa Stolk, 5. Pepijn van Elzakker, 6. Joël Nederveen.

In de F-klasse (Jeugd 8 t/m 11 jr - 18 deelnemers) ging de strijd om het eindklassement tussen Christiaan van Rees (Grootammers) en Bryant Boogert (Hoogblokland). Deze twee kemphanen zaten in het begin dicht bij elkaar, maar Bryant was deze keer de betere en kon daarmee definitief de eindoverwinning opeisen. Christiaan reed een goede wedstrijd en werd keurig tweede.

Uitslag: 1. Bryant Boogert, 2. Christiaan van Rees, 3. Dion Slomp (Hoornaar), 4. Keo Schagen (Kaatsheuvel).

Eindklassement: 1. Bryant Boogert, 2. Christiaan van Rees, 3. Evan Terlouw (Hoogblokland), 4. Keo Schagen (Kaatsheuvel), 5. Dion Slomp (Hoornaar), 6. Milan Kers (Beesd).

De Jan van Arckel competitie kan terugkijken op een zeer geslaagde competitie met een record aantal van meer dan vijfhonderd deelnemers. Dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van de lokale comités en vele vrijwilligers. Een woord van dank is hierbij op zijn plaats. Nu de competitie is afgelopen kunnen we terugkijken, evalueren en zo mogelijk volgend jaar zorgen voor een nog betere uitvoering.

Voor meer info: www.janvanarckel.nl/wintercompetitie.

advertentie
advertentie