Voorstellingen De Nieuwe Doelen

24 februari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De maand maart wordt in schouwburg De Nieuwe Doelen geopend met een sprookje, 'De Tovenaar van Oz', een voorstelling om met de hele familie heen te gaan. Op woensdag 5 maart staan Ricky Koole & Leo Blokhuis met hun theaterconcert 'Buitenstaanders' in Schouwburg De Nieuwe Doelen. De week wordt afgesloten met de cabaretvoorstelling 'Grijs' van Howard Kompoe.

Tovenaar van Oz

De Tovenaar van Oz, het klassieke verhaal van schrijver Lyman Frank Baum is terug. Het verhaal gaat over het meisje Dorothy, dat bij haar oom Henry en tante Em in Kansas woont en onbegrepen droomt van een sprookjesland 'Somewhere over the Rainbow'.

Op een dag steekt er een storm op, die haar meesleurt en haar in het kleurrijke Land van Oz doet belanden. Toch verlangt Dorothy terug naar Kansas, maar de enige die haar kan helpen is de machtige en magische tovenaar van Oz. Op weg naar Emerald City ontmoet zij de vogelverschrikker zonder verstand, de roestige blikken man zonder hart en de laffe leeuw zonder moed.

Lukt het haar om met de hulp van haar nieuwe vrienden alle hindernissen te overwinnen en terug te keren naar Kansas? Volg het over de goudgele weg.

De voorstelling begint om 19.00 uur.

Buitenstaanders

In hun derde theaterprogramma gaan Ricky Koole en popprofessor Leo Blokhuis (Top 2000 a gogo) op zoek naar de echte buitenstaanders in de muziek. Creatieve geesten die niet voor de hand liggende keuzes durven te maken. Muzikanten die het lef hebben de gebaande paden te verlaten. Het is vaak de muziek waar ook wij als luisteraars een beetje meer ons best voor moeten doen. De prachtige liedjes waar op radio en TV amper of geen plaats voor is, worden liefdevol onder de aandacht gebracht.

Ricky Koole wordt in deze voorstelling begeleid door Ocobar, het Rotterdamse trio dat vooral bekendheid kreeg als de huisband van Holland Sport. Voor deze gelegenheid wordt de groep uitgebreid met toetsenist Roel Spanjers. Ricky Koole en Leo Blokhuis maakten eerder samen de succesvolle programma's 'Harmonium' en 'Laagland'.

Howard Komproe

Grijs is zwart en wit. Grijs is saai. Grijs is veelgehoord. Grijs is oud. -Grijs is de nieuwe solovoorstelling van Howard. Grijs gaat over wat je kwijtraakt als je krampachtig vasthoudt. De wereld is aan het veranderen. Middenin deze realiteit doet iedereen zijn best om zichzelf te blijven. Kan dat wel? Is dat verstandig? Of moet je mee met de waan van de dag? En hoever dan? Op deze vragen probeert Howard een antwoord te vinden, terwijl hij langzaam grijs wordt.

advertentie
advertentie