Arkelaar opgepakt in Emmeloord

25 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EMMELOORD - Een 39-jarige man uit Arkel is zondag 23 februari aangehouden in Emmeloord. Hij was in het gezelschap van twee mannen uit Woerden van 20 en 23 jaar. De mannen werden aangehouden op de A6. In hun bestelauto werden diverse tassen met henneptoppen en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen.

Rond 07.00 uur controleerden agenten op de A6 ter hoogte van Emmeloord de bestuurder van een bestelbus. Bij het aanspreken, roken de agenten een sterke henneplucht. Zij zagen in de bestelbus diverse tassen liggen en bij enkele tassen staken de henneptoppen eruit.

De bestuurder, de 39-jarige man uit Arkel en twee mannen van 20 en 23 jaar uit Woerden die in de bestelbus zaten, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werd de bestelauto nader onderzocht. In de bestelauto lagen in totaal acht tassen met henneptoppen. Verder werd onder een stoel een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. Het mogelijke vuurwapen zal door rechercheurs van de Forensische Opsporing nader worden onderzocht. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.

advertentie
advertentie