Te mooi om weg te gooien

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Terwijl het carnavalspubliek de laatste carnavalswagen van de optocht door de Gorcumse binnenstad net heeft uitgezwaaid wordt in het Gorcums Museum een nieuwe expositie geopend. De expositie Te mooi om weg te gooien is van 1 maart tot en met 1 juni te zien in het Gorcums Museum. In deze expositie laten hedendaagse kunstenaars en vormgevers zien hoe ze hergebruik in hun werk toepassen. Iedereen heeft daarbij zijn eigen beweegredenen: is het de poëzie van gebruikt materiaal, of is het om stil te staan bij de noodzaak van duurzaamheid?

Te mooi om weg te gooien! is een tentoonstelling met een grote diversiteit aan invalshoeken en verschijningsvormen. De tentoonstelling laat werk zien van onder andere gerenommeerde en landelijk bekende kunstenaars. Curator van de tentoonstelling is Jack van Mildert. Er is een speciale zaal gewijd aan Gorinchem en de regio met werk van kunstenaars, ontwerpers, vormgevers en dichters zoals Lisanne Addink-Dölle, Marijke Bongers, Fred Bontje, Ro van Doesbrug, Dre Edelbroek, Gerard van Klei, Ewoud de Kroon, Erik Lelieveld, Evert van Lopik, Karin Mollemans, Saskia van der Donk, Beatrijs Schweitzer, Sylvia Terwisscha van Scheltinga,

The Milkshakeman, Koen de Wilde, Woman4Art, Ditske de With en het Leerdams Kunstenaars Collectief.

De tentoonstelling kent een aantal satellietplekken in de stad zoals Artoteek Gorinchem, Galerie Ars Longa en Ontwerp2. Daarnaast zijn er diverse activiteiten gepland, zoals rondleidingen, workshops, lezingen en locatietheatervoorstellingen van BISonder. Aan de tentoonstelling is een groot educatief project gekoppeld, waarin samengewerkt wordt met basis- en voorgezet onderwijs, Natuurcentrum Gorinchem en reinigingsdienst Waardlanden.

Meer in de papieren editie van De Stad Gorinchem van dinsdag 4 maart.

advertentie
advertentie