Roy Grünewald geeft masterclass verhalen vertellen voor kinderen

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op zaterdag 15 maart deelt Roy Grünewald zijn kennis op het gebied van story telling met de Gorinchemse jeugd. In een exclusieve masterclass georganiseerd door musicalstichting LUSA, leren kinderen de kunst van het verhalen vertellen.

In een musical wordt al zingend, dansend en spelend een verhaal verteld. Maar ook het vertellen van een korte mop of een langer, zelf gefantaseerd verhaal vinden de meeste kinderen erg leuk. Alleen: hoe komt het dat het ene verhaal je veel meer bijblijft dan het andere? Roy Grünewald geeft de kinderen een kijkje in de wereld van het story telling en leert hen hoe je een verhaal zó kunt vertellen, dat mensen er echt naar luisteren en het onthouden. Een must voor ieder kind dat zich bezig houdt met musical, toneel of theater, maar ook handig als je wilt leren hoe je een goede spreekbeurt of schoolpresentatie moet geven.

De masterclass is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Na een stukje theorie gaan de deelnemers onder begeleiding van Roy zelf aan de slag en brengen zij aan het einde van de masterclass hun vertelkunsten ten gehore aan het eigen publiek. Om te kunnen meedoen, hoeven de kinderen geen les te volgen bij LUSA: iedereen is welkom. Het aantal beschikbare deelnameplaatsen is vanwege het hoge interactieve gehalte van de masterclass beperkt.

De masterclass 'Verhalen Vertellen' vindt plaats op zaterdag 15 maart 2014 van 10.00 tot 12.30 uur in De Aanlegsteiger in Gorinchem. Aanmelding uitsluitend vooraf via masterclass@stichting-lusa.nl . Voor meer informatie over deze masterclass en Stichting LUSA kunt u terecht op: www.stichting-lusa.nl .

advertentie
advertentie