Cruyff Court Kampioenschappen voor respect

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Op woensdag 12 en 19 maart vinden voor de zevende keer de voorrondes van de Johan Cruyff Court Kampioenschappen plaats in Gorinchem. Vanuit diverse basisscholen hebben zich maar liefst 49 teams uit de groepen zeven en acht ingeschreven. Voor de tweede keer spelen de scholen van het speciaal onderwijs een onderling toernooi. De spannende zes tegen zes competitie wordt door 20 jongens- en 12 meisjesteams gespeeld op het Gorcumse Cruyffcourt aan de Sportlaan. De winnaars van beide categorieën plaatsen zich voor de regiofinale en vervolgens mogelijk voor de landelijke finales.

De beste teams van de jongens en de meiden gaan in het voorjaar naar de regiofinales. De winnaars van de regiofinales plaatsen zich voor de landelijke finale om de befaamde titel 'Cruyff Court Kampioenen' te winnen.

De kampioenschappen vinden plaats op woensdag 12 maart (meisjes) en 19 maart (jongens) op het Gorcumse Cruyff Court in de Haarwijk op de Sportlaan, Gorinchem. De eerste wedstrijden beginnen om 13.00 uur en de dag eindigt met de prijsuitreiking rond 18.00 uur.

Bij deze kampioenschappen wordt er veel aandacht besteed aan Fair Play. Het team dat zich het sportiefst gedraagt op het veld, maar ook daarbuiten, krijgt de Fair Play Prijs. De regels worden bepaald door de Johan Cruyff foundation en zijn in heel Nederland van toepassing. Gorinchem Beweegt besteedt dit jaar extra aandacht aan Fair Play, zo laten alle spelers zien dat ze voor respect spelen door het respectspandoek te tekenen.

In de voorgaande jaren deed het speciaal onderwijs beperkt mee aan de Cruyff Court Kampioenschappen. Dit jaar heeft Gorinchem Beweegt er voor gekozen om ook de speciaal onderwijs scholen uit Gorinchem een onderling toernooi te laten voetballen onder het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen'. Het toernooi voor speciaal onderwijs zal plaatsvinden in de ochtenduren van 12 & 19 maart.

Dit evenement wordt georganiseerd door Gorinchem Beweegt in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en diverse sponsoren. Zie ook www.gorinchembeweegt.nl.

advertentie
advertentie