Steijndeld, St. Clara en Beatrixziekenhuis zetten deuren open op 15 maart

12 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 15 maart zetten Rivas-locaties Steijndeld, St. Clara en het Beatrixziekenhuis hun deuren open. Dit in het kader van de Open Dag van de Zorg. In Steijndeld en St. Clara zijn bezoekers welkom tussen 13:00 en 15:00 uur. Zij kunnen hier meer informatie krijgen over onder andere huurappartementen met zorg en het Rivas-pension. In het Beatrixziekenhuis staat de koffie klaar tussen 10:00 en 12:00 uur. Er is een kleine informatiemarkt en bezoekers kunnen een kijkje nemen in het operatiecomplex (OK).

Wonen met zorg in Steijndeld en St. Clara

In Steijndeld en St. Clara staat wonen met zorg centraal. ‘Sinds begin dit jaar verhuren wij appartementen met zorg en Rivas-pensions’, vertelt Leonie Baas, teamleider in St.Clara. ‘Vanwege de huidige kabinetsplannen is verhuizen naar een woonzorgcentrum voor licht hulpbehoevende ouderen namelijk niet langer vanzelfsprekend. Rivas kiest ervoor om wonen met zorg voor deze groep te blijven aanbieden. Dit door een aantal appartementen in haar woonzorgcentra los te verhuren. De zorg wordt waar nodig ingevuld door thuiszorg.’ Gerrie Olivier, teamleider in Steijndeld vult aan: ‘Voor het Rivas-pension is het op dezelfde manier geregeld alleen is deze geschikt voor mensen die kortdurend zorg nodig hebben, bijvoorbeeld na opname in het ziekenhuis. Een verblijf in het Rivas-pension kenmerkt zich door zorg op maat in een gastvrije omgeving met de veiligheid van professionele zorg in de buurt.’ Geïnteresseerden hebben in beide locaties de mogelijkheid om een huurappartement en/of Rivas-pension te bezichtigen.

Naast informatie over wonen met zorg kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals yoga en bloemschikken. Ook kunnen bezoekers informatie krijgen over het gebruik van warme maaltijden in de woonzorgcentra en de maaltijdservice aan huis in Gorinchem.

Op de koffie in het Beatrixziekenhuis

In het Beatrixziekenhuis staat vanaf 10.00 uur de koffie klaar en kunnen bezoekers verschillende informatiekramen bezoeken. ‘Enkele specialismen en patiëntenverenigingen presenteren zich hier’, vertelt Heidi Ruis, bedrijfshoofd in het Beatrixziekenhuis. ‘Daarnaast is er onder andere de gelegenheid om een kijkje te nemen in de OK en in een ambulance. Deze open ochtend is kleinschaliger opgezet dan de open dag vorig jaar september. We wilden mensen tijdens de Open Dag van de Zorg toch graag uitnodigen om een kijkje te komen nemen.’

Informatie

Rivas Zorglijn 0900-8440 of www.rivas.nl.

advertentie
advertentie