Afbeelding
Janus Visser/BDU

Plan voor creatief cultureel ondernemerscentrum

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Oude pand TOON mogelijk weer in gebruik

GORINCHEM - Voor het oude pand van Kunstencentrum TOON aan de Boerenstraat zijn nieuwe plannen. Dat meldt wethouder Marcel Doodkorte.

Door Marjanne Dijkstra

Doodkorte vertelt: ,,Er is een stichting in oprichting, Fluxus. De initiatiefnemers hebben een plan aangereikt om het pand nieuw leven in te blazen. Zij zijn van plan om creatieve en culturele activiteiten bij elkaar te brengen in het pand. De gemeente heeft met hen een intentieverklaring getekend. Tot 15 april krijgt de stichting de gelegenheid om de levensvatbaarheid van het idee aan te tonen. Daarna wordt er mogelijk een huurovereenkomst getekend. Op het pand ligt een bestemming voor dit soort activiteiten. De gemeente vindt dit een prima ontwikkeling, we zijn er erg blij mee. We zien dat er veel initiatieven zijn in de samenleving die steeds vaker tot uiting komen."

Initiatiefnemer Fred Vahlkamp legt uit: ,,We zitten nu in een kwartiermakersperiode. Samen met de architect van het pand zijn we nu aan het kijken wat er wel en niet tot de mogelijkheden van het pand behoort. Hoe kunnen we dit invullen vanuit cultureel ondernemerschap, is er voldoende body voor in Gorinchem en zit het niets in de weg, valt er niet iets anders om als wij dit starten? We willen hier een creatief cultureel ondernemerscentrum starten. Een deel van het pand moet ter beschikking komen van ondernemers in het creatieve spectrum. Dat kan een reclamebureau zijn, maar ook een tekstschrijver of iemand die schildert. Mensen die zelfstandig werken kunnen hier hun eigen bureau huren. Ook is het de bedoeling om cursuslokalen te kunnen gaan verhuren. Mensen die bijvoorbeeld tekenles of een fotografiecursus geven, kunnen straks hier ruimte huren om die cursussen te geven. Het gaat dan puur om de ruimte. We hopen dat met allemaal creatieve mensen er hier een creatieve sfeer komt waarmee we elkaar versterken. Donderdag 20 maart om 20.00 uur is er een informatieavond in het pand om te kijken wat het animo is. We zien kansen,

maar anderen moeten dat idee delen."

advertentie
advertentie