'De autonomie van de klant staat centraal'

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - In een fraai pand aan de Boerenstraat 56 is sinds eind vorig jaar TopSpirit gevestigd. "Onze organisatie biedt ondersteuning aan mensen die op een kruispunt in hun ontwikkeling staan", vertelt psycholoog Rien Uitslag. "Ons vaste team bestaat uit vier betrokken professionals uit verschillende disciplines, waardoor we op vele terreinen hulp kunnen bieden in de vorm van (talent)assessment, coaching, trainingen en workshops voor individuen, groepen en organisaties."

Door Ria Scholten

,,Soms worden mensen gedwongen om te kiezen. Hierbij kun je denken aan de keuze voor een studie, maar het komt ook voor dat iemand tegen de grenzen van het eigen kunnen aanloopt of aan het leven een andere richting wil geven", vertelt Rien. ,,Tijdens onze inloopavond (elke donderdag van 19:00 tot 21:00 uur) willen we graag met hen meedenken om helder te krijgen wat zij echt graag willen. Graag wil ik benadrukken dat de op deze avonden gevoerde gesprekken geheel vrijblijvend zijn. Wie kiest voor een vervolgtraject kan uiteraard ook bij onze organisatie terecht."

"We willen mensen helpen om de regie over hun leven terug te krijgen. Hierbij staat hun autonomie centraal. Hiermee bedoel ik dat we naast de klanten staan die we ondersteunen en níet boven hen. Wie bieden maatwerk dat aansluit bij de individuele behoefte. De een heeft baat bij een of meerdere coachinggesprekken, terwijl de ander weer verder kan na een korte workshop. Voor mensen die vastlopen in hun studiekeuze of aan hun loopbaan een andere richting willen gegeven is talentassessment een goede optie. De uitkomst van de afgenomen capaciteit- en interessetesten geeft hen meer inzicht in hun kwaliteiten, interesses en uitdagingen."

,,Tijdens een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek wordt samen met klant bepaald wat de gestelde doelen zijn", vervolgt Rien zijn uitleg. ,,Het is daarnaast belangrijk om zicht te krijgen op de mogelijkheden en uitdagingen die er liggen. De uitkomsten van het gesprek vormen de basis voor een plan van aanpak. De klant bepaalt vervolgens zelf wat hij of zij gaat doen: training, assessment of coaching bij ons, een traject elders of misschien wel verder op eigen kracht. Wie voor onze organisatie kiest krijgt vooraf duidelijkheid over de doelen en de kaders van het traject met betrekking tot tijd, energie en financiën."

,,We merken dat er vanuit het oogpunt van de overheid en de verzekeraars op aangestuurd wordt dat er alleen nog GGZ is voor mensen met psychische stoornis", vertelt Rien tot besluit. "Wij willen er aan bijdragen dat zij hun leven tijdig zélf weer op de rit krijgen, waardoor behandeling niet nodig."

Zie voor uitgebreide informatie de website www.topspirit.nl. De organisatie is op werkdagen tussen 08.30 en 18.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 06-42361710.

Foto-onderschrift: Psycholoog Rien Uitslag vormt samen met drie collega's het team van TopSpirit.

advertentie
advertentie