Doe mee aan de Nationale Sportweek

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Van 11 tot en met 19 april kan iedereen weer meedoen aan de Nationale Sportweek in Gorinchem. Dat is een week eerder dan op veel andere plekken in Nederland, vanwege de meivakantie.

Tijdens de Nationale Sportweek staan bewegen en sport centraal. Jong en oud kunnen op verschillende plekken in de stad kennismaken met het aanbod van de Gorinchemse sportverenigingen. Denk aan een training voor beginners, een clinic, demonstratie of een andere leuke activiteit. Er hebben zich al achttien enthousiaste sportaanbieders aangemeld, zodat er een zeer breed aanbod is: hockey, bootcamp, airtumbling springen, drakenboot race, aerobics, pilates, voetbal, gymnastiek, waterpolo, zwemmen, karate, badminton, shaolin kempo, handbal, wandelen, kickboksen, wielrennen en mountainbike. Deelnemen is gratis en vrijblijvend en inschrijven is niet nodig, alleen geschikte kleding aantrekken of meenemen is voldoende.

Het uitgebreide programma is op 8 april te vinden in deze krant en op de website van Gorinchem Beweegt en De Gezonde Regio. Dit jaar is er extra aandacht voor verschillende leeftijdsgroepen. Niet alleen zijn er activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar, ook volwassenen en senioren komen aan hun trekken. Sportverenigingen hebben hun aanbod hierop afgestemd.

Bij iedere sport- of beweegactiviteit hangt een vlag van de Nationale Sportweek. Bezoekers worden uitgedaagd om zo origineel mogelijk met deze vlag op de foto te gaan. Mensen die hun foto en gegevens insturen, maken ook nog eens kans op een sportoutfit en een jaarabonnement bij een sportvereniging. Voor iedere bezoeker van de Nationale Sportweek is er in ieder geval een leuke goodiebag.

De sportverenigingen worden uitgedaagd om een zo aantrekkelijk mogelijk aanbod neer te zetten tijdens de Nationale Sportweek. En natuurlijk om zo veel mogelijk publiciteit aan het evenement te geven. Op verschillende plekken zullen daarom flyers en posters te vinden zijn. Voor de basisschooljeugd is er een speciale folder ontwikkeld die via de scholen wordt verspreid. De vereniging die via de eigen leden zorgt voor de meeste deelnemers wint een sportmateriaal pakket voor de club.

Nog steeds sporten veel mensen niet. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Doel is om meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. De Nationale Sportweek is in tien jaar uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen van Nederland met ieder jaar weer een recordaantal deelnemers, deelnemende gemeenten en sportaanbieders.

Voor meer informatie over de sportweek in Gorinchem: www.gorinchembeweegt.nl, Twitter: @GorBeweegt en Facebook: www.facebook.com/gorinchembeweegt. Contactpersoon bij Gorinchem Beweegt is Margot Willemse, 0183 - 65 94 25 of m.willemse@gorinchem.nl

De Nationale Sportweek in Gorinchem is een initiatief van Gorinchem Beweegt/Gemeente Gorinchem en De Gezonde Regio.

advertentie
advertentie