Buurtpreventieteam in Gorinchem-Oost

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - In 't Praethuis aan de Henri Knapstraat in Gorinchem vond maandagavond de presentatie van het buurtpreventieteam Gorinchem Oost plaats. Samen met de gemeente, woningcorporatie Poort6 en de politie werden de 10 vrijwilligers officieel voorgesteld en namen de hesjes in ontvangst waardoor de surveillerende buurtbewoners duidelijk herkenbaar zijn. ,,Een uitstekend burger initiatief dat wij graag ondersteunen," laat wijkagent Ed van Zoeren weten.

Het buurtpreventieteam, dat actief is in de schrijversbuurt, gelegen tussen de Newtonweg en het water langs de Willem Dreesstraat, ontstond naar aanleiding van een aantal inbraken in de wijk, nu een jaar geleden. Initiatiefnemer Ruud de Vries vond al snel een aantal vrijwilligers om het preventieteam van start te laten gaan. Niet echt verwonderlijk omdat er veel oud-West bewoners uit de vroegere wijk West wonen. Van oudsher bewoners met een grote mate van sociale verbondenheid. ,,Het worden onze ogen en oren," gaat Ed van Zoeren verder. ,,Oost Gorinchem is de grootste woonwijk van de stad, dus als politie kun je dit soort maatwerk niet leveren. Nu is het niet zo dat de wijk te maken heeft, of heeft gehad, met een inbraakgolf. Samen met een aantal andere wijken in de stad is dit gedeelte echter wel gevoeliger voor inbraken omdat het vlak bij de grote uitvalswegen ligt, waardoor het dievengilde zich snel uit de voeten kan maken."

Zelf zoekt hij de preventieteams tijdens zijn avonddiensten regelmatig op. ,,Gewoon om even bij te praten en te kijken hoe het gaat. De teams hebben mijn telefoonnummer en kunnen me altijd bereiken." Ook Otteline van Son, wijkcoördinator Gorinchem Oost is namens de gemeente enthousiast over het initiatief. ,,Een prachtig initiatief dat de steun en waardering van de gemeente verdient. Het is toch prachtig dat mensen uit de wijk dit voor hun buurtbewoners doen. Wij zouden dit initiatief graag uitrollen over de gehele stad."

advertentie
advertentie