Gorcumse studenten gaan de markt op

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Begin dit jaar werd Gorinchem zo maar vier nieuwe jonge ondernemingen rijker. Rietveld Care, Bella Donna, Solid Crate en SC Verhuisdozen zagen bij de Kamer van Koophandel het daglicht. De directies en hun 'staf' bestaat louter uit jongeren van rond de 18 jaar. Ander saillant detail is dat alle vier de ondernemingen, met goedkeuring van hun aandeelhouders, eind juni hun liquidatie vergadering zullen houden. Voor die tijd zal er winst gemaakt moeten worden om de aandeelhouders tevreden te stellen. Een gemotiveerde groep MBO studenten van het da Vinci college ging deze ultieme uitdaging aan.

Lars Rietveld van CS Verhuisdozen, Dave Groenendaal, hij wordt door afwezigheid vervangen door Rachel Bergwerff van Solid Crate, Lisa Kuiper van Bella Donna en Iris Rietveld van Rietveld Care vormen de directies van de vier bedrijven. CS Verhuisdozen, de naam zegt het al, houdt zich bezig met de verkoop van emballage materiaal. Solid Crate houdt zich bezig met de verkoop van op de fiets monteerbare houders voor bier of frisdrank kratjes, met enige fantasie werkzaam in hetzelfde markt segment als CS. Zo ontmoetten ook Bella Donna en Rietveld Care elkaar. Samen trekken zij tijdens de Paasmarkt, maandag 21 april, met hun respectievelijke epileervlinder, riemtasjes en bankpashouders samen op in een stand tegenover het warenhuis V&D.

Ook Rachel Bergwerff van Solid Crate zou daar graag bij willen aansluiten, maar weet dat nog niet precies. ,,Deze week beslissen de aandeelhouders daar over," laat zij weten. Lars Rietveld heeft met zijn team gekozen van 15 tot en met 17 april voor de Fenexpo in de Evenementenhal. ,,Wij moeten het meer hebben van bedrijven. Daarom hebben wij voor de Fenexpo gekozen. Ik heb hoge verwachtingen."

Bella Donna en Rietveld Care hebben op de maandagmarkt in Gorinchem al ervaring opgedaan. ,,Dat was leuk en leerzaam, maar wij hadden een achterafplaats toebedeeld gekregen waardoor de klandizie achterbleef. Op de Paasmarkt staan wij trouwens op een prima plek en hopen natuurlijk op veel aanloop." Het gehele project maakt prominent deel uit van het tweedejaars studieplan van de da Vinci studenten 'Business'. Van het maken van een businessplan, het werven van aandeelhouders om zo het benodigde startkapitaal bijeen te krijgen, tot aan de liquidatievergadering toe, met diezelfde aandeelhouders, alles dienen de toekomstige ondernemers en hun teams, uiteraard met ondersteuning vanuit het da Vinci, zelf te regelen. ,,Best een zware, maar wel erg leuke opdracht," laten allen weten. ,,Zwaar omdat ook onze reguliere schooltaken, bijbaantjes en andere verplichtingen gewoon doorgaan." Donderdag vindt er op het plein van het da Vinci college een presentatie plaats voor de overige studenten en belangstellenden. Er worden dan buiten de eigen artikelen ook ijsjes verkocht waarvan de winst naar het Kinderkankerfonds KIKA gaat.

advertentie
advertentie