Wellantcollege MBO heeft complete aanbod Watermanagement

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Wellantcollege MBO Gorinchem, gevestigd in het gebouw voor Middelbaar Beroeps Onderwijs aan de Mollenburgseweg in Gorinchem, biedt per 1 augustus een kaderopleiding aan die op de regio is toegesneden. De opleiding Watermanagement sluit perfect aan bij wat het rivierengebied vraagt en wat veel ondernemende mbo-leerlingen willen.

Ab Wessels is teamleider van de opleiding en licht het nieuws toe: ,,We hadden de opleiding sportvissen al in huis. Deze opleiding gaat over de sport, maar ook over recreatie, ecologie en waterbeheer. Met de komst van de opleidingen 'Watermanagement' en de 'Land, Water & Milieu' is onze wens gerealiseerd en het onderwijsaanbod compleet. De eerste opleiding heeft de hoogste graad in het mbo (niveau 4) en leidt op tot kaderfuncties op het gebied van water. Dat kan betrekking hebben op grond- of vaarwater maar ook op onderhoud en kwaliteit van vis- of drinkwater. Het totale pakket wordt aangeboden."

De opleiding wordt gegeven in nauwe samenwerking met het Waterschap Rivierenland. Daar worden vooral praktische opdrachten uitgevoerd. ,,Leren doe je nog altijd het beste in de praktijk," zegt een enthousiaste Wessels. ,,We leiden studenten op tot kaderfunctionarissen, die processen en projecten kunnen begeleiden. Maar ze moeten ook in staat zijn zelfstandig uitvoerend bezig zijn. Toch wordt het theoretische deel niet verwaarloosd. Juist in het eerste jaar wordt daar tijd aan besteed."

Wessels gaat verder. ,,De opleidingen bieden juist voor een gebied met veel water een unieke mogelijkheid voor leerlingen van het vmbo (KL, GL of TL) om hun interesse te combineren met werk. In deze sector is namelijk volop werk. Dat geldt zeker ook voor de opleiding 'Land, Water & Milieu'. Dit is een niveau 3-opleiding en leidt naar werk of is de perfecte opstap naar niveau 4. Er zijn nog veel problemen die om een oplossing schreeuwen, zoals gevolgen van de klimaatverandering, een toenemende behoefte aan waterrecreatie, de vraag naar schoon en goed drinkwater."

Wie meer wil weten kan de site van de school raadplegen (wellantmbo.nl/gorinchem) of een afspraak maken met Ab Wessels, 0183-622966

advertentie
advertentie