Test- en Innovatiecentrum van Tromp Bakery Equipment officieel geopend

10 april 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Tromp Bakery Equipment is aan het einde van vorig jaar verhuisd naar veel ruimere locatie op hetzelfde industrieterrein (Oost-1) in Gorinchem. Het bedrijf, dat sinds 2012 onderdeel is van de Markel Bakery Group, werkt wereldwijd, heeft flinke groeiambities en een goed gevulde orderportefeuille. Één van de noviteiten is het compleet nieuwe Test- en Innovatiecentrum dat speciaal is ontworpen om producten van relaties verder mee te helpen ontwikkelen op de modernste machines binnen de bakkerij industrie. Dit centrum past in de filosofie van Tromp om nóg meer én beter in een vroeg stadium met relaties samen te werken bij hun innovaties.

In dit nieuwe Test- en Innovatiecentrum staat, onder andere, een complete multifunctionele productielijn van Tromp opgesteld. Daarnaast is er een moderne deegmakerij waarin op klantspecificatie deeg wordt gedraaid. Met behulp van koel-, vries- en rijs-apparatuur worden de geproduceerde deegwaren geconditioneerd en in één van de test-ovens gebakken.

Binnen het compleet nieuwe Test- en Innovatiecentrum is er voor de relaties van Tromp, de gelegenheid om, samen met vakmensen, producten verder 'uit te ontwikkelen'; Testen, bijsturen, overleggen en optimaliseren. Samenwerken met specialisten op het gebied van brood en banket die alleen maar denken en meewerken aan innovatie en verdere productontwikkeling. Dit alles in een realistische productie-omgeving van bijna 1.000 m².

Afgelopen zaterdag 5 april is de officiële opening verricht door Ken Newsome, CEO van Markel Bakery Group, tijdens een druk bezochte familie- en vriendendag. Gedurende de hele dag waren er rondleidingen door het gehele bedrijf en demonstraties in het nieuwe Test- en Innovatiecentrum.

Bij Tromp Bakery Equipment werken 80 medewerkers vanuit de geheel nieuw ingerichte productiefaciliteiten aan de Edisonweg 50 in Gorinchem.

advertentie
advertentie