Chillruimte voor kinderen in het Beatrixziekenhuis

16 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De nieuwe chillruimte op de kinderafdeling in het Beatrixziekenhuis werd woensdag 16 april officieel geopend. Tieners en kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven, kunnen in deze chillruimte even lekker ontspannen, computerspellen spelen op een grote flatscreen of een tafelvoetbalcompetitie aangaan.

De chillruimte is mogelijk gemaakt dankzij PQR BV uit Meern en Tommy Netten Wooninrichting uit Gorinchem. ,,Mijn dochter Esra heeft afgelopen zomer op de kinderafdeling in het Beatrixziekenhuis gelegen," zegt Pieter Horden van PQR BV. ,,Zij miste een ruimte die specifiek is ingericht voor tieners. Samen bedachten we de chillruimte." Edwin Netten van Tommy Netten Wooninrichting heeft de kamer omgebouwd tot een ware ontspanningsruimte. Edwin: ,,De steigerhouten meubels geven de ruimte een warme uitstraling en de loungebanken met kussens zijn een perfecte hangplek voor jongeren. Het geheel is afgemaakt met een stoer graffitibehang."

De volledige inrichting is gesponsord door Tommy Netten Wooninrichting. PQR BV heeft een flatscreen televisie, Xbox spelcomputer en professionele voetbaltafel gedoneerd. ,,Wij zijn erg blij met deze gift," zegt Yolande Favier, teamleider in het Beatrixziekenhuis. ,,We proberen de zorg altijd op een betrokken manier te leveren en het verblijf in ons ziekenhuis voor onze patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Dankzij deze donatie hebben de tieners nu hun eigen plek waar zij zich kunnen terugtrekken en ontspannen. Zo is ook hun verblijf een stuk plezieriger."

Fotobijschrift: Esra en Pieter Horden uit Gorinchem (rechts op de foto) en Denne en Edwin Netten uit Arkel (midden op de foto) overhandigen de nieuwe chillruimte voor tieners op de kinderafdeling in het Beatrixziekenhuis aan Marcella van de Vendel, kinderverpleegkundige (links op de foto).

advertentie
advertentie