Leerwerkloket nu in Alblasserwaard Vijfheerenlanden

17 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - In aanvulling op het regionaal Actieplan bestrijding Jeugdwerkloosheid, is de regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden gestart met een eigen Leerwerkloket. Dit leerwerkloket wordt gecoördineerd door de RSD AV in samenwerking met het UWV Werkbedrijf en het ROC Da Vinci College.

Het Leerwerkloket is bedoeld voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers en geeft informatie, inzicht, advies en begeleiding over alle vragen op het terrein van leren en werken. Een andere taak van het Leerwerkloket is scholieren wijzen op studiemogelijkheden in kansrijke sectoren of te adviseren over doorstuderen waardoor ze een hoger niveau kunnen behalen. Hiervoor kan het leerwerkloket bijvoorbeeld competentietesten inzetten, of (snuffel)stages en BBL trajecten aanbieden. Met de inzet van dit loket worden de kansen van jong én oud op de arbeidsmarkt vergroot.

Wethouder A Faro: ,,Er is steeds meer behoefte aan goed geschoolde medewerkers in vrijwel elke branche. Scholing is van belang voor werknemers en werkgevers. Leren en werken biedt onder andere de mogelijkheid om een ervaringscertificaat te behalen, waarmee mensen hun waardevolle ervaring omzetten in iets tastbaars."

Voor het Leerwerkloket is een website ingericht voor meer informatie en contactgegevens: www.regioAV.lerenenwerken.nl.

Op donderdag 17 april van15.00 uur tot 19.00 uur zijn adviseurs van het Leerwerkloket aanwezig op de Fenexpo. Zij zijn te vinden in de gezamenlijke stand van de Avelingengroep, RSD AV en het UWV, standnummer 17.

advertentie
advertentie