Drie lintjes uitgereikt in Lingewaal

25 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

VUREN - Burgemeester Van Ruijven - van Leeuwen heeft vrijdagmorgen drie inwoners van de gemeente Lingewaal gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding. Alledrie zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit is voorbehouden aan mensen die zich jarenlang op een bijzondere wijze vrijwillig hebben ingezet voor de samenleving.

Dhr. C.J. (Jan) Looijen (61) uit Vuren kreeg zijn onderscheiding onder meer voor het vrijwilligerswerk dat hij al sinds 1971 doet voor de Hervormde Gemeente Vuren. Zo was hij onder meer leider, penningmeester en voorzitter van de zondagsschool. Vandaag de dag is hij nog steeds leider van de jeugdkerk en organiseert hij de jaarlijkse rommelmarkt en kerstmarkt. Daarnaast was hij medeoprichter van tennisvereniging De Waalrackets, is hij medeorganisator van diverse jubilea en dorpsfestiviteiten en is hij bestuurslid en secretaris van Cultureel Centrum De Koels.

Mw. P.A (Nel) van der Linden - van Arkel (72) uit Herwijnen was 37 jaar lang kantinemedewerker bij IJsclub D'n Ouwe Wiel. Vandaag de dag is zij nog zeer actief, waaronder als vrijwilliger voor de Verkoopdag van de Hervormde Gemeente Herwijnen, collectant voor diverse goede doelen en lid van de bezoekcommissie aan ouderen voor de kerkradio van de Hervormde Gemeente. Ook is ze vrijwilliger en winkelmedewerker bij woon- en zorgcentrum Huize Avondlicht en is ze mantelzorger voor haar broer.

Mw. C. (Catrien) van der Vliet - Kampherbeek (57) uit Asperen ontvangt haar onderscheiding voor haar bestuursactiviteiten voor het kerkkoor van de Hervormde Gemeente Asperen en de Hervormde Vrouwenvereniging Esther. Ook is ze al jaren vrijwilliger bij en koster van de Hervormde Kerk. Daarnaast was zij vier jaar lang hulpverlener voor haar buurvrouw, is ze begeleider bij Zwemmen met gehandicapten, collecteert zij voor de Hartstichting en ZOA en was ze hulpouder en leesmoeder bij basisschool De Open Poort in Asperen.

Met diverse smoezen waren de drie ontvangers van de onderscheiding naar het gemeentehuis gelokt, waardoor de uitreiking van het lintje tot het laatst een verrassing voor hen bleef. Verbazing werd afgewisseld met emotie bij dhr. Looijen, mw. Van der Linden en mw. Van der Vliet. ,,Je doet het gewoon, het is niets bijzonders", was een veel gehoorde opmerking van de decorandi. Burgemeester Van Ruijven: ,,Het is essentieel dat mensen omzien naar elkaar. Het leven wordt er beter, mooier en leefbaarder door."

advertentie
advertentie