Programmering Culemborg Bijvoorbeeld rond

6 mei 2014 om 00:00 Ondernemend

CULEMBORG - Voor de 26ste keer wordt op 11, 12 en 13 juli het evenement Culemborg Bijvoorbeeld gehouden. De organisatie is er buitengewoon trots op deze editie opnieuw met veel spektakel, muziek, diverse markten en attracties neer te kunnen zetten.

Dankzij een aantal extra sponsors en een substantiële bijdrage van het Ondernemersfonds Culemborg is de organisatie in staat om ook deze keer op vrijdagavond met het evenement te starten. Het wordt een wervelende zomershow met onder andere Mike & Colin, Joey Hartkamp en Wesley Klein. En de nodige spel elementen en leuke cadeautjes, waaronder 100%NL T-shirts. De haven is door Watersportvereniging De Helling verlicht.

Zaterdagmiddag treedt het middenorkest van Piet Aafjes op bij de haven en op zondag is dat Popkoor The Happening. Op zaterdagavond wordt vanaf het podium op de markt de muziek verzorgd door de coverband Mmoozz & Friends, die alles spelen wat het publiek aanvraagt.

Vanaf dat podium zorgt op zondag de DJ Mike met Bob & Marco voor een aanstekelijke muziekshow. Ook op zondag lopen de Culemborgers Vanilla Punch en Reynaldo door de stad en zingen hun ballades en andere liederen. En Peter Elbertse zorgt voor een imposante drumshow in de Herenstraat.

Evenals vorig jaar is er bij de haven weer van alles te doen. Op vrijdagavond kunnen er oude sleepboten worden bezichtigd, waarmee ook meegevaren kan worden. Op zaterdag is er de sloeproeiwedstrijd 'Respec op de Lek', er is waterpolo op zondag en natuurlijk de traditionele zwemwedstrijd op de rivier van Beusichem naar Culemborg. Wegens doorslaand succes is ook dit keer op zondag bij de haven de stormbaan van maar liefst 60 meter. Op 't Jach is er op alle dagen de kinderkermis, er wordt een kinderspeelplein ingericht, er komt een klimmuur voor kinderen, kortom, eigenlijk teveel om allemaal te noemen.

Wegens groot succes op zaterdagmiddag opnieuw de kunstmarkt bij de jachthaven. Op zondag is er de traditionele jaarmarkt in de binnenstad van Culemborg. Alle straten komen weer vol te staan. Er is een boekenmarkt in de Everwijnstraat en op 't Hof, de verzamelmarkt in de Herenstraat en de boeken- en rommelmarkt in het gebouw van Pieter Aafjes in de Goilberdingerstraat.

De organisatie hoopt net als eerdere jaren weer zo'n 40.000 bezoekers te verwelkomen en om die reden is er een groot aantal verkeersmaatregelen getroffen. Vanaf het station rijdt een paardentram heen en weer naar de stad. Voor automobilisten geldt: volg de parkeeraanwijzingen, die leiden naar een groot parkeerterrein op het industrieterrein. Van daar rijden bussen af en aan naar het evenement.

Meer gedetailleerde informatie is te vinden op: www.culemborgbijvoorbeeld.com

advertentie
advertentie