VluchtelingenWerk sluit taalcoachproject af

27 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Het was eenvoudig om taalcoaches te vinden die wekelijks gedurende minimaal een halfjaar wilden afspreken met een taalmaatje. Veel mensen vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen en om in contact te komen met andere culturen. Ook de taalmaatjes zien het contact met hun taalcoach als zeer waardevol en zinvol. Op deze manier komen ze in contact met Nederlanders, leren ze over de Nederlandse cultuur en gebruiken ze de taal in de praktijk.

Vrijdagmiddag 6 juni wordt het succes van het taalcoachproject 'Taal in Beweging' van VluchtelingenWerk Zuidvleugel gevierd met een feestelijke slotbijeenkomst in Dordrecht. Tijdens de bijeenkomst wordt een beeld gegeven van de resultaten die zijn behaald, zal een betrokken politicus het woord voeren en vindt er een optreden over inburgeren in Nederland plaats. Daarnaast staat ontmoeting centraal.

In oktober 2012 startte VluchtelingenWerk Zuidvleugel met het project 'Taal in Beweging', medegefinancierd door het Europees Vluchtelingenfonds en het Europees Integratiefonds. Sindsdien kregen 65 mensen in de regio Gorinchem en Leerdam ondersteuning van een taalcoach bij het leren van de Nederlandse taal, het uitbreiden van hun sociale netwerk en het wegwijs worden in hun woonplaats. In de regio Drechtsteden werden 200 koppels gevormd.

VluchtelingenWerk Zuidvleugel is een professionele vrijwilligersorganisatie in de regio Zuid-Holland Zuid en regio Den Haag en heeft locaties in Dordrecht, Gorinchem, Hoeksche Waard, Leerdam, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Den Haag en Westland. VluchtelingenWerk Zuidvleugel behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers en ondersteunt hen bij het opbouwen van een bestaan in Nederland.

advertentie
advertentie